24 Haziran Marmaris'teki yangında son durum! Sabotaj itirafı geldi

TAKİP ET

Son dakika! 24 Haziran Marmaris yangını son durum merak ediliyor. 21 Haziran akşam saatlerinde başlayan Marmaris yangını bugün de devam ediyor. Şiddetli Rüzgar nedeniyle yangın diyorken farklı noktalarda yangına müdahale sürüyor. Yangının Marmaris ilçe merkezine doğru yöneldiği öğrenildi. Ayrıca sabotaj iddiaları da doğru çıktı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yangınla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığını ve suçunu itiraf ettiğini açıkladı. 24 Haziran 2022 Marmaris'teki yangında son durum…

Reklam
Reklam

Son dakika haberi... Muğla'nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran akşam saatlerinde başlayan orman yangınında söndürme çalışmaları hala devam ediyor. Yangınla mücadele 4. gününe girerken havanın aydınlanması ile birlikte uçak ve helikopterler de havadan müdahale ediyor. Şiddetli Rüzgar yangına müdahaleye zorlaştırırken aynı zamanda yangının büyümesine sebep oluyor. Alevler rüzgarın da etkisiyle Marmaris ilçe merkezine doğru ilerlemeye başladı. Ayrıca Duman ve küllerin bölgeye ulaştığı öğrenildi.
 

Yangına müdahale devam ediyor

24 Haziran Marmaris yangını son durum vatandaşlar tarafından da merak ediliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve tarım ve orman Bakanı Vahit Kirişçi de şu anda bölgede. AFAD yetkilileri 2 bakana yangının durumu ile ilgili bilgi verdi. Orman Genel Müdürü Bekir Karabey toplantıdan rüya değil bilgi de öğle saatinden sonra rüzgarın hızının artacağını belirterek alevleri bu saate kadar kontrol altına almaya çalışacaklarını söyledi. Öğleden sonra başlayacak olan şiddetli Rüzgar nedeniyle yangın daha da büyüyebilir ve alevleri kontrol altına almak zorlaşabilir.

Yangını çıkardığını itiraf etti

Diğer yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yangınla ilgili olarak 1 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu. Gözaltına alınan kişi yangını çıkardığını itiraf etti. Ailevi sorunlar yaşadığını söyle yanlış yazısı, bölgede bulunan arazi simit sattığına ve bu nedenle kendisini dışlayan Ailesi yüzünden 3 ayrı noktaya sigara izmariti attığını itiraf etti. Şahıs aynı zamanda kendisinin de alevlerin içine girerek intihar girişiminde bulunduğunu söyledi. Olayla ilgili olarak soruşturma devam ediyor.
 

Tahliye edilen ailelere 3000 TL yardım

Toplantı sonrası konuşan tarım ve orman Bakanı Vahit Kirişçi, yaşanan hadisinin kısa zamanda olumlu bir şekilde sonuçlanmasını Umut ettiklerini söyledi. Çalışmaların devam ettiğini belirten bakan Kirişçi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından da evlerinden tahliye edilen vatandaşlara 3'er bin TL destek verileceğini söyledi.