26 haftalık ikiz bebek doğuran anneye ikinci bebek verilmedi iddiası!

TAKİP ET

İzmir Menemen'de 26 haftalık hamile olan Arzu Akpınar, iddialara göre özel bir hastanede erken doğum yaptı ve prematüre doğan bebeği gününü tamamlaması için kuvöze alındı. Taburcu olduktan sonra bebeğinin solunum sıkıntısı çekmesi nedeniyle gittiği hastanede raporları inceleyen doktor anneye diğer bebeğinin nerede olduğunu sordu.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz yıl İzmir'in Menemene ilçesinde özel bir hastaneye sancıyla giden 26 haftalık hamile Arzu Akpınar, erken doğum yaptı. Prematüre doğan bebeği gününü tamamlaması için kuvöze alındı ve 65 gün yeni doğan yoğun bakımında tedavi gördü. Bu süreç içerisinde 26 gün entübe edilen bebek, daha sonra iyileştiği gerekçesiyle aileye teslim edildi.


Bebeğiyle eve gelen anne, 10 gün sonra bebeğinin solunum sıkıntısı yaşadığını fark etti ve bebeğini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Bebeğin epikriz raporunu inceleyen doktorlar bebeğin daha önceden beyin kanaması geçirdiğini ve enfeksiyon kaptığını anneye söyledi. Bebekte kuvöz virüsü saptandığını belirten doktorlar, böbreğinde 7 milim büyüme gördüklerini anlattılar. 22 yaşındaki anne Arzu Akpınar, duydukları karşısında şaşkınlığını gizleyemezken ikinci bir şok daha yaşadı. Doktorlar, anneye epikriz raporunda bir değil iki canlı bebek dünyaya getirdiği yazdığını söyledi.


Genç anne ikiz bebek dünyaya getirdiğini ama hastanenin bebeğini kendisine verdiğini öne sürerek hemen özel hastane ve doktorlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

DOKTOR SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Özel hastanede çocuk sağlığı uzmanı olan şüpheli Dr. E.U., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi ve savcıya verdiği ifadesinde, Arzu Akpınar isimli şahsın kendisine yönelik iddialarının tamamı asılsız ve iftira olduğunu, kendisinin maddi menfaat sağlamaya çalıştığını düşündüğünü söylediği öğrenildi.


Savcılık ise şüpheli doktor ve diğer hastane çalışanlarının uygulamalarına tıbbi hata görülmediğini belirterek dosyaya takipsizlik kararı verirken, bebeklerinin kendilerine verilmediğini iddia eden aile karara itiraz yoluna başvurmaya gideceğini söylediler. Bir bebeğinin engelli kaldığını diğer bebeğinin de kendisine verilmediğini söyleyen anne Arzu Akpınar, hastane yönetimine maddi manevi 350 bin TL'lik tazminat davası açtıklarını ifade etti.

 

izmir menemen ikiz bebek arzu akpınar