27 gündür kayıp ilanıyla aranan Kübra Ekin, cinayet şüphelileri arasında çıktı!

TAKİP ET

Diyarbakır'da 13 Kasım tarihinden beri kendisinden haber alınamayan ve hakkında kayıp ilanı çıkarılan Kübra Ekin'in (22), Bismil ilçesinde katledildikten sonra yakılan Mehmet Berat Kağanarslan (26) cinayetiyle ilgili şüpheli isimler arasında olduğu ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta bulunan Tatlıçayır köyü mevkisinde 5 Kasım günü köylüler Mehmet Berat Kağanarslan'a ait olduğu belirlenen bir ceset buldu. Yapılan incelemelerde ise Kağanarslan'ın önce öldürüldüğü ve daha sonra da yakıldığı belirlendi Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ise Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), cinayetle ilgisi olduğu değerlendirilen 14 kişiyi tespit etti.

Belirlenen adreslere gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla 11 şüpheli yakalanırken adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 7'si tutuklanarak cezaevine gönderilirken 4'ünün ise adli kontrolle serbest bırakıldığı açıklandı.



JASAT'ın bulamadığı diğer 3 şüpheliden S.Ç. isimli kişinin 15 Kasım tarihinde silahla öldürüldüğü bilgisine ulaşılırken 1 şüphelinin yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Üçüncü şüphelinin ise Bağlar ilçesinde bulunan bir marketten alışverişten dönerken bir kişinin saldırısına uğradıktan sonra bir süre basında gündem olan Kübra Ekin olduğu belirlendi.

Kübra Ekin hakkında çıkarılan yakalama kararı sonrası, Ekin'in 13 Kasım tarihinde annesi Rahime Özdemir'e alışverişe gittiğini söyleyerek evden ayrıldığı ve bir daha da kendisinden haber alınamadığı öğrenildi. 27 gündür kayıp ilanıyla birlikte aranan Kübra Ekin'in Kağanarslan cinayetiyle ilgili tutuklanan F.F. isimli kişi ile 9 Kasım'da pasaport müracaatı yaptığı belirlendi. Kübra Ekin'in yurt dışına kaçan şüpheli ile birlikte olabileceği değerlendiriliyor.

Cinayet şüphelisi Kübra Ekin'in bulunması için Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kurulan özel birliğin çalışmaları halen devam ediyor.

diyarbakır kübra ekin Mehmet Berat Kağanarslan cinayeti şüpheli