27 Şubat Miraç Kandili önemi! Miraç Kandilinde yapılacak ibadetler nelerdir?

TAKİP ET

Ramazan ayına sayılı günler kala Miraç Kandili heyecanı başladı. Miraç Kandilinin gelmesiyle hangi ibadetler yapılır sorusuna yanıt aranıyor. Miraç Kandili gecesinde yapılacak ibadetleri araştırmaya başlandı. Miraç Kandilinde okunacak dualar, sureler ve kılınacak namaz ile bu gecenin anlamı ve önemi hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Müslüman aleminde kandil günlerinin önemi bilinmektedir. Kandil günleri diğer günlere göre daha fazla ibadetle geçirilir. Miraç Kandilinin gelmesiyle islam alemi hangi dualar edilir, okunacak süreleri araştırmaya başladı. 27 Şubat Pazar günü Miraç Kandilinde yapılacak ibadetler ve detayları...


Miraç Kandili ibadetleri nelerdir?
Mekke'den Medine'ye hicretten bir sene önce yaşanan "İsra ve Miraç" olayı Allah'ın, Hazreti Muhammed'in Mekke'de gördüğü eziyetlere karşı bir tesellisi olarak kabul ediliyor. Miraç gecesinde beş vakit namaz farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların bağışlanacağı müjdesi verildi ve "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti vahyolundu.
Miraç gecesi yapılacak ibadetler Diyanet bilgileri ile gerçekleşecek. Kur'ân–ı Kerim okuma, namaz kılma, bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunma bu gece yapılacak ibadetler arasında yer alıyor.

miraç kandili ne zaman miraç kandiline kaç gün var Miraç kandili ibadetleri Miraç kandili edilecek dua Miraç kandilinde yapılacak ibadetler