28. dönem POMEM kontenjanı arttı mı? POMEM kaç öğrenci alımı yapacak? POMEM başvuru şartları nelerdir?

TAKİP ET

Polis olmak isteyenlerin beklediği haber geldi. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 5 Ocak 2022 tarihinde duyuru yayınlandı. POMEM adayları sonunda beklediği haberi aldı. 8 bin polis alımı bilinmekteydi yapılan açıklama ile buu sayıda artış olduğu duyuruldu. Peki, POMEM alımları kaç bin oldu? 28. dönem POMEM kontenjan sayısı kaç oldu? İşte merak edilen tüm detaylar yazımızda…

Reklam
Reklam

Polis olmak isteyenlerin beklediği alım haberi geldi. 5 Ocak 2022 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile POMEM adaylarına müjde verildi. Polis alımlarındaki sayıda artış olması birçok kişinin yüzünü güldürdü. Peki, POMEM alımları kaç bin oldu? 28. dönem POMEM kontenjan sayısı kaç oldu? İşte merak edilen tüm detaylar yazımızda…

28. dönem POMEM kontenjanı arttı mı? POMEM kaç öğrenci alacak?

Polis Akademisi Başkanlığı, 28. Dönem POMEM öğrenci alım kontenjanının 8 bin kişi olacağı beklenirken bu sayı toplam 10 bin öğrenci alımına yükseltildi. Polis Akademisi Başkanlığı, 28. Dönem POMEM öğrenci alım kontenjanının toplam 10 bin öğrenci alımı olacağını duyurdu.

POMEM KONTENJANLARI ARTTI

Polis Akademisi Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan duyuruda konu hakkında şu ifadelere yer verildi:

"Polis  Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine önlisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 6 bin 400 lisans (5 bin 120 erkek ve bin 280 kadın), bin 600 önlisans (bin 280 erkek ve 320 kadın) olmak üzere toplam 8 bin öğrenci alımı kontenjanı; 8 bin lisans (6 bin 400 erkek ve bin 600 kadın), 2 bin önlisans (bin 600 erkek ve 400 kadın) olmak üzere toplam 10 bin öğrenci alımı olacak şekilde arttırılmıştır.

 

28. Dönem POMEM Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuruları 07 Ocak 2022 günü saat 23.59'a kadar devam edecektir. Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları belirlenen kontenjana dahil değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." - ANKARA

28. DÖNEM POMEM ALIMLARI NE ZAMAN BİTİYOR?

28. Dönem POMEM Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuruları 07 Ocak 2022 günü saat: 23.59’a kadar devam edecektir.

POMEM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuru yapmak isteyen adayların 1 Ocak 1992 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olması gerekmektedir. Adaylar ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2020 veya 2021 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az 60 puan almış olması gerekmektedir.

Kadınlar en kısa 162 cm, erkekler en kısa 167 cm boyunda olmalıdır.

Sağlık durumu yönünden Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak.

Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak.

Lisans mezunu olan adaylar ön lisans üzerinden başvuruda bulunamazlar. Bu şekilde başvuruda bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Başvuran aday kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olmaması gerekmektedir.

2022 pomem başvuruları 28. dönem pomem kontenjanı arttı mı pomem kaç öğrenci alacak