28. dönem POMEM sınavı ne zaman? 2022 Polis alımı ne zaman yapılacak?

TAKİP ET

Polis Akademisi Başkanlığı gerekli personel için lisans ve önlisans mezunu olmak üzere 8bin öğrenci almak için ilana çıkmıştı. Peki 28. dönem POMEM sınavı ne zaman? Detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

28. Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar için başvuru ücret ve hesap bilgileri Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi (www.pa.edu.tr) adresinden ilan edileceği duyuruldu. Yapılacak sınavlardan sonra başarı gösteren adayların eğitimleri tamamlanacak ve sonrasında polis memuru olarak görevlerine başlayacaklar. 

28. Dönem POMEM Giriş Sınavı hak kazanan adayların ne kadar sınav ücreti ödeyecekleri ve ne zaman sınava girecekleri henüz belli değil. 

POMEM sınav ücreti ne zaman yatırılacak?
28. Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamaları ve başvuru ücretlerine dair diğer detaylı bilgiler ilerleyen günlerde Polis Akademisi Başkanlığı tarafından resmi web sitesi üzerinden duyurulacak. 

POMEM sınavları ne zaman yapılacak?
28. Dönem POMEM sınavına dair tarihler ve detaylar ilerleyen günler içerisinde resmi web sitesi üzerinden ilan edilecek. Konu ile ilgili Polis Akademisi tarafından yapılan açıklamada ise;
"28. Dönem POMEM Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuruları 27 Aralık 2021 – 07 Ocak 2022 tarihleri arasında tamamlanmıştır. Lisans mezunu 62.175 erkek, 36.007 kadın ile ön lisans mezunu 42.096 erkek, 24.564 kadın olmak üzere toplam 164.842 aday başvuruda bulunmuştur.
Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinin 7. maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “…Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır ve o dönem için alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının on katına kadar aday şahsen müracaatta bulunmak üzere çağrılır. Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için bu hüküm uygulanmaz.” hükmüne istinaden lisans mezunu 62.175 erkek ile 16.000 kadın, ön lisans mezunu 16.000 erkek ile 4.000 kadın aday olmak üzere toplam 98.175 aday sınav aşamalarına katılmaya hak kazanmıştır."

28. dönem pomem alımları ne zaman? pomem sınav tarihi