29 Mayıs resmi tatil mi? 29 Mayıs İstanbul'da toplu taşıma bedava mı? 29 Mayıs'ta ne oldu?

TAKİP ET

29 Mayıs günü İstanbul'da toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığı merakla araştırılıyor. 29 Mayıs günü toplu taşımanın bedava olup olmadığı araştırmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yarın toplu taşımanın ücretli mi yoksa ücretsiz mi olacağı konusuyla ilgili arama motorunda büyük bir yoğunluk yaşanıyor. İstanbulluların gözü yarına çevrildi. 

Reklam
Reklam

29 Mayıs günü İstanbul’da toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığı merakla araştırılıyor. 29 Mayıs günü toplu taşımanın bedava olup olmadığı araştırmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yarın toplu taşımanın ücretli mi yoksa ücretsiz mi olacağı konusuyla ilgili arama motorunda büyük bir yoğunluk yaşanıyor. İstanbulluların gözü yarına çevrildi.  29 Mayıs İstanbul’un fethi ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Konuyla ilgili araştırılanlar arasında çok sayıda başlık bulunuyor. Peki, 29 Mayıs İstanbul’un fethi resmi tatil mi? 29 Mayıs İstanbul’da toplu taşıma bedava mı? 29 Mayıs’ta ne oldu? İşte tüm merak edilenler…

29 Mayıs Resmi Tatil Mi?

29 Mayıs Pazar gününe az bir süre kalırken İstanbullular 29 Mayıs’ın resmi tatil olup olmadığını araştırmaya başladı. İstanbul’un fethinin 569. yılının resmi tatil olup olmadığı İstanbullu vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. 29 Mayıs İstanbul’un fethi resmi tatillerimiz arasında yer almıyor. 29 Mayıs 2022 Pazar gününe denk geldiği için okullar hafta sonu tatili sebebiyle kapalı olacak. Ertesi günü olan 30 Mayıs 2022 Pazartesi günü ise tüm kamu kurum ve kuruluşları normal mesai saatlerine devam ederken okullar da açık olacak.



29 Mayıs Toplu Taşıma Bedava Mı?

29 Mayıs ile ilgili araştırmaların başında toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığı konusu geliyor. İstanbullular 29 Mayıs günü toplu taşımanın bedava olup olmadığını merak ediyor. 29 Mayıs 2022 Pazar günü İstanbul’da İETT, metrobüs ve metro gibi toplu taşıma araçlarının bedava olup olmayacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na ait olan Marmaray’ın 29 Mayıs 2022 Pazar (yarın) günü ücretsiz olarak hizmet vereceği duyuruldu. 



29 Mayıs’ta Ne Oldu?

Osmanlı Devleti Padişahı Fatih Sultan Mehmet, 29 Mayıs 1453’te İstanbul’u fethederek Bizans İmparatorluğu’nu sona erdirdi. Bir çağı kapatarak yeni bir çağ başlatan İstanbul’un fethinin 569. yılı 29 Mayıs 2022 (yarın) İstanbul başta olmak üzere tüm ülkede büyük bir coşku ile kutlanacak.