3 bin Bekçi alım ilanı yayınlandı! 2022 Bekçi alım başvuruları başladı mı? Bekçi alımı şartları neler?

TAKİP ET

2022 yılı için bekçi alım başvurularının başlayıp başlamadığını merak edenler için müjdeli bir haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan ve Resmi Gazete'de yayımlanan alım ilanına göre 2022 yılında 3 bin bekçi istihdamı yapılacağı bildirildi. Bu haberin ardında ise gözler bekçi alımıyla ilgili detaylara çevrildi. Peki, 2022 yılı için Bekçi alımı başvuruları ne zaman olacak? Hangi illere bekçi alımı yapılacak?

Reklam
Reklam

Çarşı ve Mahalle bekçiliği için başvuru yapmak isteyen adayların heyecanla beklediği duyuru geldi. 2022 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilmek üzere 3 bin yeni bekçi alımı yapılacağı açıklandı. Resmi Gazete'de yayımlanan bekçi alını ilanının ardından gözer EGM tarafından yayınlanacak başvuru ilanına çevrildi. Bekçi olmak isteyen vatandaşlar, bekçi alımı başvurularının ne zaman başlayacağını araştırıyor.



Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere toplam 3 bin bekçi alımı yapılacağına dair ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Bekçi alımı için başvuru yapmak isteyen adaylar başvuruların ne zaman başlayacağını ve nasıl yapılacağına dair soruların yanıtlarını araştırmaya başladılar.



EGM PA 2022 BEKÇİ ALIMLARI NE ZAMAN OLACAK? BEKÇİ OLMANIN ŞARTLARI NELER? BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI MI?

4 Mart Cuma günü için yayımlanan Resmi Gazete'ye göre Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 3 bin yeni bekçi alımları gerçekleştirilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı'nın bünyesinde istihdam edilecek olan bekçilerin alımlarına ilişkin başvuru tarihi henüz belli olmadı. Başvuru tarihinin açıklanmasının hemen ardından sınav tarihlerinin de netleşeceği bilgisine ulaşılırken adaylar bekçi olmak için aranan şartların neler olduğunu sorgulamaya başladı.



BEKÇİ OLMAK İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

- Bekçi olabilmek için başvuran adayın başvuru yaptığı il sınırları içinde en az bir yıldır ikamet etmesi,

- En az lise yada dengi okul mezunu,

- Askerlik görevini tamamlamış,

- En az 167 cm boy,

- Beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olması,

- Kamu haklarından mahrum olmama,

- Memuriyete engel bir hali bulunmaması,

- Alkol ve uyuşturucu gibi madde kullanımında tedavi görmüş yada görüyor olmamak,

- Silah taşımaya yada silahlı görev yapmaya hukuki yönden bir engeli bulunmamak,

 

3 bin bekçi alımı başvuru tarihi bekçi alım şartları bekçi olma şartları 2022 bekçi alımı başvuru