3. doz aşı kimlere çıktı? 3. doz aşı randevusu nasıl, nereden alınır?

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Covid-19 aşısında 3.doz dönemi başlıyor. Vatandaşlar 3. doz aşı kimlere çıktı merak ederken, 3.doz aşı randevusu nasıl, nereden alınır hakkında bilgi sahibi olmak istiyor.

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanlığı, daha önce 2 doz aşı olan vatandaşlar için 3.doz kararını verdi. Bilim Kurulu tarafından yapılan toplantıda, 2 doz aşı olan vatandaşlara hatırlatma dozu olarak 3.doz aşının yapılmasına onay verildi.
3.doz aşı kimlere çıktı?
Sağlık Bakanlığı’ndan 3.doz aşı için onay çıkmasının ardından aşı randevu sistemi açıldı. Bakanlığın açıklamasına göre, 18 yaş üzerindeki tüm vatandaşlar hatırlatma dozu olarak 3.doz aşılarını yaptırabilecekler. Ancak 3.doz aşıyı yaptırabilmek için 2.doz aşının üzerinden en az 6 ay geçmesi gerekiyor.
3.doz aşı randevusu nasıl alınır?
18 yaş üstü, 2 doz aşı olmuş ve 2.doz aşının üzerinden en az 6 ay geçen vatandaşlar MHRS sistemi üzerinden aşı randevularını alabilecekler.
İkinci doz aşılarını hangi tarihte yaptırdığını bilmeyen vatandaşlar, MHRS sistemi üzerinden aşılarını ne zaman yaptıklarına dair bilgileri görüntüleyebilecekler.

3.doz aşı kimlere çıktı aşı randevusu nasıl alınır