31 Aralık Milli Piyango bilet fiyatları ne kadar? Yılbaşı biletleri satışa çıkarıldı mı?

TAKİP ET

Milli Piyango tarafından her yılın son günü çekilen yılbaşı çekilişinde milyonlarca lira para ödülü dağıtılıyor. Peki 31 Aralık Milli Piyango bilet fiyatları ne kadar? Yılbaşı biletleri satışa çıkarıldı mı? İşte konu hakkında son gelişmeler...

Reklam
Reklam

Milli Piyango tarafından her yılın son günü gerçekleştirilen büyük çekilişte milyonlarca lira sahiplerini buluyor. Bu seneki Milli Piyango yılbaşı biletlerinin fiyatları bir çok insanın gündeminin üst basamaklarında yer almaya devam ediyor. Bilet fiyatlarının ne kadar olduğunu ve biletlerin satışa çıkarılıp çıkarılmadığını merak eden kişiler arama motorları üzerinden yaptığı araştırmalara hız verdi. Peki 31 Aralık Milli Piyango bilet fiyatları ne kadar? Yılbaşı biletleri satışa çıkarıldı mı?
31 Aralık Milli Piyango Bilet Fiyatları Ne Kadar?

Güncel enflasyon rakamlarıyla birlikte 31 Aralık Milli Piyango yılbaşı bilet fiyatlarının ne kadar olduğu vatandaşların en çok merak ettiği konulardan birisi Milli Piyango’dan yapılan açıklamaya göre  tam bilet fiyatının 120 TL, yarım bilet fiyatının 60 ve çeyrek bilet fiyatının 30 TL olarak belirlendi.
Bu yıl verilecek büyük ödülün tam 120 milyon TL olacağı yılbaşı çekilişinde toplamda 670 milyon 760 bin TL para ödülü talihlilere dağıtılacak. Milli Piyango’nun yılbaşı çekilişinden ödül alan kişiler www.millipiyangoonline.com sitesinden veya biletleri satan yetkili bayilerden para ödüllerini teslim alabilecek.
Yılbaşı Biletleri Satışa Çıkarıldı Mı?

Milli Piyango, 31 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek yılbaşı çekilişinin biletlerinin 19 Kasım Cuma günü itibariyle satışa sunulduğunu açıklamıştı. Biletleri satın almak isteyen kişiler internet üzerinden veya bayilerden bilet satın alabilecek.
Milli Piyango Yılbaşı Çekilişi Ödül Şartları Nelerdir?
Tam, yarım ya da çeyrek Milli Piyango bileti satın alan kişiler 0 ila 9 rakamları arasında oluşturulmuş rakamlardan belirli olanlarını doğru tahmin etmelidir. İşte Milli Piyango yılbaşı ikramiye kategorileri:
-Tam, yarım veya çeyrek bilet satın alarak oynayabilir aldığınız biletin türüne göre ikramiye kazanabilirsiniz. Öte yandan biletler Milli piyango Online'dan, Milli Piyango uygulamasından ya da satış bayilerinden satın alınabilmektedir.
-  Her bir kazanılacak ikramiye kategorisine ilişkin, kazanan numara hane sayısı
-  Her bir kazanılacak ikramiye kategorisine ilişkin, kazanan farklı numara sayısı
- Birinci ikramiye kategorisi için kazanan numara sayısı her çekiliş için her zaman 1’dir.
- Sonuncu ikramiye kategorisi (Amorti) için kazanan numaralar, her çekiliş için 2 adet, “tek haneli numara” olacaktır. Bu 2 adet “tek haneli numara”, birinde 4 veya daha düşük rakamları (0, 1, 2, 3 veya 4), diğerinde 5 veya daha yüksek rakamları içerecek (5, 6, 7, 8 ve 9) ve iki ayrı küreden çekilecektir.
- Bunların yanı sıra ayrıca, birinci kategori için çekiliş sonucu belirlenmiş olan kazanan numaradan yalnızca tek bir rakamla farklı olan tüm numaraları içerecek ve “teselli ikramiyesi” kategorisi olarak adlandırılacak ilave bir ikramiye kategorisi olacaktır.
- Her çekiliş için her bir ikramiye kategorisine yönelik ikramiyeler belirlenir.
- Her ikramiye kategorisi için, son rakamları, o kategorinin kazanan numaralarından birine eşit olan tüm numaralar, bahse konu ikramiye kategorisine yönelik ikramiyeyi kazanır.  Kazanan sıralı numara yarım bilet üzerine basılı ise, söz konusu bilet ilgili ikramiyenin yalnızca yarısını kazanır; kazanan sıralı numara çeyrek bilet üzerine basılı ise, söz konusu bilet ilgili ikramiyenin yalnızca çeyreğini (dörtte birini) kazanır.
- Bilet üzerinde basılı numara birden fazla kategoride kazanmışsa, bu kategorilerden yalnızca en yüksek tutarlı olanın ikramiyesi alınabilir.
- Her çekiliş için, Sisal Şans sistemine göre, kazanan biletin, iptal edilen biletler dahil olmak üzere, herhangi bir sebeple satılmamış, kayıp, çalınmış veya beklenen satış noktasına doğru şekilde teslim edilmemiş olması halinde, ilgili ikramiye alınamaz. Bu ikramiyenin değeri söz konusu çekiliş için dağıtılan nakdin bir parçası olamaz.
Yukarıda belirtilen ikramiye kategorilerinin herhangi birisine girmeyi başaran talihliler para ödülü kazanmaya hak kazanacaktır. Kişilerin alacakları para ödülü aldıkları biletlere göre değişiklik göstermektedir. Örneğin tam bilet alan bir kişi kazandığı ödülün tamamına sahip olacakken çeyrek bilet sahibi olan bir kişi ise kazandığı ödülün 4’te 1’ini cebine koyabilecektir. 
Sahte Milli Piyango bileti satan kişilere karşı da dikkatli olunması gerekmektedir. Bir çok fırsatçı sahte fakat para ödülü veren yılbaşı biletleri üzerinden geçmişte önemli para vurgunları yapmıştır.

Milli Piyango yılbaşı bilet fiyatları 31 Aralık Milli Piyango bilet fiyatları