31 Aralık'ta PTT ve kargolar hizmet veriyor mu? 1 Ocak günü resmi tatil mi?

TAKİP ET

Yılbaşının yaklaşmasıyla vatandaşın en çok araştırdığı konular arasında kargolar da ilk sırada yer almaktadır. Yılbaşında hediye göndermek isteyenler 31 Aralık ve 1 Ocak günü kargoların, PTT'lerin çalışıp çalışmadığını araştırmaya başladı. Kargolar yılbaşında açık mı? Yılbaşı günü PTT'ler açık mı?

Reklam
Reklam

Yeni yıla sayılı günler kala vatandaş 31 Aralık ve 1 Ocak günü kargoların hizmet verip vermediğini merak etti. Yılbaşının ilk günü resmi tatil olması kafaları karıştırdı. PTT'ler kapalı mı sorusu da sıkça sorulmaya başladı. İşte kargo ve PTT hakkında detaylar..

31 Aralık'ta kargolar açık mı?

Yılbaşının yaklaşmasıyla tatil günleri oldukça merak konusu olmaktadır. Bunun üzerine 31 Aralık tarihinin yarım ya da tam gün tatil olmadığı duyuruldu. Bu sebeple kargo firmaları 31 Aralık tarihinde hizmet vermeye devam edecektir. Diğer merak edilen PTT'ler ise 07.30 - 17.30 saatleri arasında açık olacaktır. 

1 Ocak'ta kargolar çalışıyor mu? 

Yılbaşının ilk günü her sene olduğu gibi bu sene de resmi tatil ilan edilmiştir. Resmi tatillerde PTT tam günlü olarak kapalıdır. Kargo firmaları ise bu durumda değişiklik gösterebilir. 

PTT'nin çalışma saatleri nelerdir?

Hafta içi her gün PTT şubeleri 08.30'dan 12.30'a kadar açıktır. Sonrasında 1 saat öğle tatili verildikten sonra 13.30'dan 17.00'a kadar çalışmaları devam eder. Cumartesi günleri ise belirli bölgelerdeki şubeler yarım günlü olarak hizmet vermektedir. 

1 ocak kargo çalışıyor mu 31 aralık kargo çalışıyor mu 1 ocak ptt açık mı 31 aralık ptt açık mı