31 Mayıs son gün! Emekli, işsiz, dul, öğrenci herkesi ilgilendiriyor! Başvuru yapanın hesabına hak ettiği para yatıyor

TAKİP ET

Yüz binlerce vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Başvuru için sadece 9 gün kaldı 31 Mayıs'ta başvurular sona eriyor. Emekli, dul, ev hanımı, işsiz, öğrenci, çalışan herkes başvuru yapabilir. Hemen hesaba geri iade ediliyor. Bugüne kadar ödediğiniz parayı geri alabilirsiniz. Yapmanız Gereken tek şey belediyeye düzeltme dilekçesi vermek.

Reklam
Reklam

31 Mayıs son gün! Emekli, işsiz, dul, öğrenci herkesi ilgilendiriyor! Başvuru yapanın hesabına hak ettiği para yatıyor. Tüm vatandaşları ilgilendiren son dakika duyurusu ve süre uyarısı yapıldı. Bu tarihe kadar başvuru yapan vatandaşların paraları hesaplarına geri iade edilecek. 81 ilde tüm belediyeler aracılığı ile başvuru yapmak mümkün. Bugüne kadar ödediğiniz vergilerin iadesini tek bir dilekçe ile geri alabilirsiniz. Aman dikkat çünkü son başvuru tarihi var. 31 Mayıs tarihine kadar başvuru yapabilen vatandaşlar ödemeleri tek tek geri alacak hesaba takır takır para yatacak. Ayrıca bundan Sonrasında da vergiden muaf olacaksınız çünkü gazi, şehit yakını, ev hanımı, işsiz, emekli ve dul kişiler vergiden muaf tutuluyor. Başvuru şartları ve detaylar haberimizin devamında sizi bekliyor…

Yüz binlerce vatandaş için son dakika belediyelerden duyuru geldi. Emlak, çevre temizlik ve ilan reklam vergilerinin Mayıs ve kasım aylarında ödenen iki eşit taksitleri geri iade ediliyor. Geri iade alabilmek için 31 Mayıs tarihine kadar T.C. kimlik numaraları ya da sicil numaraları ile birlikte en yakın belediyeye başvuru yapmak gerekiyor. Ödeme yapan ama emekli olduğu için vergiden muaf olan vatandaşlar dilekçe yazarak ödemelerini geri alabilecek. Ayrıca Online olarak yani e-belediyecilik uygulaması üzerinden de başvuru yapmak mümkün.
 

Kimler Vergi iadesi alabilir?

Her yıl belediyelere 2 eşit taksitle ödenen Emlak, Çevre ve Temizlik vergilerini geri alabilecek gruplar bulunuyor. Bu gruplar emekliler, ev hanımları, işsiz olanlar, şehit ve gazi yakınları oluyor. Ayrıca dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar da emlak vergisi ödeme yükümlülüğünden muaf tutuluyor. Belediyelerin sağladığı vergi muafiyetinden faydalanmak için söz konusu gruplarda bulunan kişilerin adına kayıtlı başka bir gayrimenkul olmaması şartı var. Eğer adına kayıtlı bir gayrimenkulü Varsa bunun da 200 metrekareden küçük olması şartı aranıyor. Ayrıca Emlak vergisi muafiyetinden faydalanmak isteyen vatandaşlar için başvuru yaptıkları Emlak yazlık konut olmamalı. Söz konusu emlak için başvuru yapıldığında İçinde kiracı olsa bile vergi muafiyeti geçerli oluyor. Vergi muafiyetinden emeklilik dolayısı ile faydalanmak isteyen vatandaşların yurtdışı emekliliği kabul edilmiyor Türkiye'de emekli olmaları gerekiyor.

Sadece 9 gün kaldı

Vergi muafiyetinden faydalanmak isteyen vatandaşların bir dilekçe ile belediyelere başvuru yapmaları gerekiyor. Vergi muafiyeti için sadece 9 gün kaldı bu süre içerisinde vatandaşların belediyelere bizzat ya da Online olarak başvuru yapmaları şartı aranıyor. Süresinde başvuru yapan vatandaşların paraları iade ediliyor. Son başvuru tarihi 31 Mayıs 2022 olarak açıklandı. Belediyelerden yapılan duyuruda süresi içerisinde başvuru yapmayan ve dilekçe vermeyen vatandaşların taksitlerini ödemeleri halinde gecikme zammı uygulanacağı bildirildi.