34 yaşında futbol kariyerini bırakan Mesut Özil'in serveti ağızları açık bıraktı

TAKİP ET

34 yaşında futbol hayatını bitiren Mesut Özil, özellikle İngiliz basınının gündemine oturdu. Servetiyle gündeme gelen oyuncu herkesin ağzını açık bıraktı. İşte o servetin detayları...

Reklam
Reklam

Başakşehir’de futbola devam etme kararı alan Mesut Özil’in, futbol camiasından ayrıldığı haberi 22 Mart 2023’de açıklandı. Kendisi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada profesyonel anlamda futbol kariyerini bitirdiğini söyledi.

Mesut Özil, 17 senedir profesyonel anlamda oyunculuğun ayrıcalığını tattığını belirterek kendisi için minnettar olduğu bir fırsat olduğunu da paylaşımında belirtti. Ayrılma sebebi olarak ise açıklamalarında, “Son zamanlardaki sakatlıklarım büyük futbol sahnesinden ayrılma zamanımın geldiğini gösterdi” ifadelerine yer verdi.

Mesut Özil’in serveti gündem oldu

İngiliz The Sun’da çıkan haberde Mesut Özil’in futbolu bırakmasına ek olarak servetine de büyük yer verildi. Gazete, Mesut Özil’in 100 milyon sterlin olarak servetini açıkladı. Bu da 2.3 trilyon TL yapıyor. Mesut Özil’in futbola ek olarak giyim markası, kripto para birimi, e-spor gibi farklı işlerle de ilgilendiği biliniyor.

Mesut Özil’in futbol kariyeri

Mesut Özil, Real Madrid’de oynadığı sürede 159 kere renklerini üzerinde taşırken Kral Kupası ile ligde şampiyonluğu gördü. Arsenal’da ise 254 kere üzerinde taşıdığı renklerle 4 Federasyon Kupası aldı. 92 kere Almanya Milli Takımı’nda oynayan Özil, 23 gol kaydetti. 2014 Dünya Kupası’nda şampiyonluk sevincini tadan bir futbolcu oldu.