3600 ek gösterge nedir? 3600 ek gösterge çıktı mı, kimlere verilecek?

TAKİP ET

Vatandaşlar tarafından araştırılan 3600 ek gösterge gelişmeleri bugün san dakika haberleri arasında yer aldı. Vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılan bu konu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Peki, 3600 ek gösterge nedir? 3600 ek gösterge çıktı mı, kimlere verilecek? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Vatandaşlar tarafından araştırılan 3600 ek gösterge gelişmeleri bugün san dakika haberleri arasında yer aldı. Vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılan bu konu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan açıklama geldi. 

3600 ek gösterge nedir? 

Unvan, sınıf, hizmet ve derecelere göre farklılık gösteren ek gösterge, bir başka adıyla da katsayı; devlet memurlarının çalışırken ki maaşlarının, emekli ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemidir. 

3600 ek gösterge kimlere verilecek? 

Memur ve memur emeklisini ilgilendiren 3600 ek gösterge polis, hemşire, din görevlileri dahil birçok meslek grubunu kapsayacak. 

3600 ek gösterge çıktı mı? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kamu çalışanlarının ek gösterge düzenlemesi çalışmalarına ilişkin toplantı yarın saat 10.30'da gerçekleştirilecektir." ifadelerine yer verildi. 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Teknik hizmetlerden tutun genel idari hizmetlere, sağlık hizmetlerinden tutun da diğer alanlara varana kadar konuyla bütün kamu görevlilerinin bu anlamda içerisinde bulunabileceği bir süreç yönetimi arzuluyoruz." dedi. 

3600 ek gösterge memur maaşlarına, emekli aylıklarına ve emekli ikramiyelerine etki edecek. Kamu görevlileri açısından son derece önemli bir kazanım olduğunu ifade eden Yalçın, "Çünkü bu emekli ikramiyelerinde önemli bir iyileştirme oluşturulacak. Yani 30 bin liraya yakın. Değişen oranlarda da emekli maaşlarında artış sağlayacak." diye konuştu. 

Süreç nasıl işleyecek? 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Burada çalışma bakanlığının bir ön hazırlığı olduğu belirtildi. Bu ön hazırlık görülecek ve buna göre tartışmalar yürütülerek adaletli, hakkaniyetli bir düzenleme ortaya çıkarmak için çalışanlarımızı temsilen masada olacağız" dedi. Düzenlemenin bu yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

3600 ek gösterge 3600 ek gösterge nedir 3600 ek gösterge kimleri kapsar