3600 ek göstergeden yeni karar! Emekli ve memur maaşlarına en az 1.250 TL zam

TAKİP ET

Milyonlarca emekli ve memur çalışanlarının beklediği 3600 ek gösterge de son noktaya gelindi. Emekli ve memur maaşlarında ciddi oranda zam yapılacağı açıklandı. Emekli maaşlarına en az 1250 lira artış olacağı bildirildi. 3600 ek gösterge detayları nelerdir? 3600 ek gösterge açıklandı mı? Emekli maaşına ne zaman zam gelecek? Memur maaşlarına zam mı yapıldı? Kimlerin maaşına 1250 TL zam geldi?

Reklam
Reklam

3600 ek gösterge için araştırmalar ve beklentiler meydana gelirken bu düzenleme ile memur ve emekli maaşlarında ciddi oranda artış sağlanacağı bildirildi. Bunun yanı sıra maaşlar hakkında detaylar da paylaşılmaya başlandı. Emekli ve memur maaşlarına ne zaman zam yapılacak? Memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? 

Memur ve emekli maaşları hakkında yeni gelişme yaşandı. Memurların gelirini ve emeklilerin de aylığını arttıracak olan 3600 ek gösterge için detaylar paylaşılmaya başlandı. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlilerinin yanı sıra yöneticiler, avukatlar, teknik, sağlık hizmetleri, genel idare, yardımcı hizmetler sınıfı da kapsama alınacak. Kıdemler arasında ücret dengesizliğine son verecek düzenleme ile kariyer mesleklerde 600 puanlık artış olacak. Ek gösterge düzenlemesi ile beraber maaşlar artacağı gibi eş değer etki yapan, emekli ikramiyesini artıran “tazminat yansıtma oranlarının” artırılması da masaya geldi.


Daire başkanı, genel müdür yardımcısı gibi yöneticilerin altındaki personelden düşük ücret alarak emeklilikte de maaşlarında büyük oranda azalma yaşanmasının önleneceği düzenleme kapsamında hizmet süresi 25 yıl olan öğretmen, polis, din görevlisinin emekli aylığındaki artış en az 1.250 lira olacağı bildirildi.

emekli maaşına zam memur maaşına zam 3600 ek gösterge 1250 TL zam