365 Gün filmi nasıl? Filmin konusu ve yorumları

TAKİP ET

365 Gün filmi 2020 senesinde Netflix platformunda yayınlanmaya başlamıştır. Sık sık gündeme gelmekte olan film ile ilgili dizi severler acaba izlesem mi sorusunu kendine sormaktadır. Bizde bu yazımızda 365 Gün filminin nasıl olduğunu, filmin konusu ve yapılan yorumları yazdık. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Son zamanlarda izlediğim filmleri bir araya toplamasam ve aralarından en kötüsünü seçecek olsam, 365 Days büyük ihtimalle listenin başını çekebilirdi. Filmi hiç beğenmediğimi söylemek istiyorum. Normalde filmler hakkında negatif yorum yapmak istemesem de film ile ilgili maalesef pozitif bir yorum bulamadım.

 

Tabii filme vaktini vererek sonunda olumlu bir geri dönüş yaşayan insanlara da saygı duymak gerekli. Sonuçta güzellik göreceli bir şey. Filme bakıldığında ise sanki Fifty Shades Of Grey’in Polonya uyarlamasını izliyormuş gibi hissettim. Filmi izleyenlerin ise yarı yarıya bölündüğünü; kiminin filme iyi kimininse çok kötü olduğunu belirtmemiz gerek. 2020 senesinde piyasaya sürülen filmde cinsel öğelere pek dikkat etmeyerek yalnızca hikayeye odaklanmış kişilerin de unutulmaması önemlidir. Lakin benim, yalnızca cinsel sahne ve saçma ego gibi etkenlerin üzerine kurulmuş bir senaryoyu yalnızca hikaye bazında incelemem olmaz.

 

365 Days konusu nedir?

İzleyici karşısına ilk çıkan sahneler; Sicilyalı mafya ailesinin yapmakta olduğu bir toplantıyla başlar. Görülen sahnelerde aileler arasında ticaret yapmaktadır. Aileler ticaret koşullarında anlaşma sağlayamaz ve bu durum ilerleyen dakikalarda ailenin en büyüğünün ölmesine yol açar. Bundan sonrasında oğlu Massimo Torricelli ailesinin başına geçerek babasının koltuğunu alır. Başlarda mafya filmi gibi gelişen senaryo ilerleyen zamanlarda farklı karakterlerin katılımı ile tamamen yön değiştirecektir.

 

Ailenin büyüğü ölürken kameralar bir anda Verşova’da yaşamakta olan Laura’ya döner. Genç kadın iş hayatında başarılıdır lakin aşk hayatından hiç memnun olmamaktadır. Bunun nedeni sevgilisi olan Martin’in kadın ile hiç ilgilenmemesindendir.

 

Tesadüf eseri Massimo, Laura’nın hayatına girecektir. İtalyan mafya babası genç kıza aşık olur. Bunun üzerine Laura’ya bir teklif yapar. Laura’nın ondan pek hazmedemeyeceğini görünce; Laura’dan sadece 365 gün, yani 1 yıl ister. Massimo’nun amacı 365 günde Laura’yı kendine aşık etmektedir. Massimo’nun tavırlarına bakılınca klasik tipleme; zengin, kaba, en iyisini ben bilirim ve aşağılayıcı davranışları bulunan erkek tiplemesindedir. Massimo geriye kalan 100 dakikalık süre zarfında bu sıfatları seyircilerin gözüne gözüne sokar. Bir zaman sonra Massimo’nun cinsel istekleri de ön plana çıkacaktır.

 

Film ve dizilerde cinsellik ve cinsel öğelerin sanatsal kullanımlarını onaylar ve hikayenin ilerleyişi için önemli bir etken olduğunu söylemekte çekinmemekteyim. Lakin 365 Gün gibi filmlerde, cinsellik sanatsaldan ziyade yalnızca izlensin diye ön plana çıkarıldığında bu hem hikayenin hem de filmin güzelliğini düşürmektedir. Böylece izleyiciler, “ben ne izliyorum ya?” düşüncelerine düşer ve hikaye ile olan bağlantılarını koparır.

365 Day filminin oyuncu kadrosu;

Laura karakterini- Anna Maria Sieklucka canlandırıyor.

Massimo karakterini- Michele Morrone canlandırıyor.

Mario karakterini- Bronislaw Wroclawski canlandırmakta.

Domenico – Otar Saralidze tarafından canlandırılıyor.

Martin- Mateusz Lasowski tarafından hayat buluyor.

Grazyna Szapolowska- Klara karakterini canlandırıyor.

365 gün filmi oyuncuları 365 gün filmi ekşi 365 gün filmi 2 365 gün filmi nerede çekildi 365 gün filmi ne anlatıyor