4-5 Şubat 2022 tarihlerinde akaryakıta zam mı gelecek? Yeni zamlarla birlikte fiyatlar ne kadar olacak?

TAKİP ET

Akaryakıta yapılan son zamların ardından yeni bir zammın daha kapıda olduğu açıklaması yapıldı. Akaryakıt fiyatlarına yapılacak zam ile ilgili yapılan açıklamada, bu hafta Cuma günü benzin, motorin ve LPG fiyatlarında büyük bir artışın yapılacağının altı çizildi.

Reklam
Reklam

Akaryakıt şirketlerinden, benzin, motorin ve LPG fiyatlarına yapılacak zamlar ile alakalı yasalara uygun resmi bir açıklama yapılmasa da, akaryakıt şirketlerinden bilgi almayı başaran otobüs firmaları, bu hafta akaryakıta yeniden zam yapılacağını belirtti. 
Şubat'ın ilk Cuma gününde akaryakıt fiyatlarına zam yapılmasına bekleyen otobüs firmaları bu durumdan dolayı endişeli olduklarını belirterek tepki gösteriyor. 

Bu hafta motorin ile benzine 90 kuruş, LPG'ye de 60 ila 70 kuruş arasında zam gelmesi beklenmekte. Konuyla alakalı açıklamada bulunan otobüs firması acente yetkilisi, "Mazot neredeyse 15 TL olmuş. Birkaç gün içerisindeyse neredeyse 90 kuruşluk bir zammın yapılacağı bilgisini aldık. Bizim elimizden gelen bir şey yok. Bilet fiyatlarındaki artış bile akaryakıt maliyetini karşılamaya yetmiyor. Bu şekilde devam ederse ilerleyen günlerde otobüsler kontak kapatmaya kadar gider. Bu şekilde kazanmıyoruz, zarar ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

akaryakıta zam mı geliyor yeni akaryakıt zamları