4 ilde okullara kar tatili verildi! Valiliklerden peş peşe açıklamalar..

TAKİP ET

Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışları yüz yüze eğitim için tatil kararı alınmasına neden oldu. 4 il Valiliği tarafından yapılan peş peşe açıklamalarda 14 Ocak Cuma gün eğitime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi. Peki hangi illerde okullar tatil edildi?

Reklam
Reklam

Türkiye'de kış mevsimi etkilerini hissedilir derecede göstermeye başlamasının ardından bazı illerde yoğun kar yağışından dolayı yüz yüze eğitimlere 1 gün süreli ara verilmesine karar verildi.


KARS VALİLİĞİ'NDEN TATİL AÇIKLAMASI

Kars'ta etkili olan kar yağışları nedeniyle 14 Ocak Cuma günü okulların 1 gün süreli tatil edilmesine karar verildi. Valilik kanalından yapılan yazılı açıklamada ise il geneli ve ilçelerinde devam eden kar yağışı ve aynı zamanda olumsuz hava koşullarından dolayı eğitim-öğretime 14 Ocak Cuma günü (1) gün süre ile karar verildiği, ayrıca, kamuda çalışan malul, engelli ve hamile personellerin de idari izinli sayılacağı bildirildi.


KONYA'DA OKULLAR 1 GÜN TATİL

Konya'da da etkili olan kar yağışları nedeniyle 10 ilçe ve Meram'ın bazı mahallelerinde 14 Ocak Cuma günü okulların 1 gün süreli tatil edildiği Valilik tarafından açıklandı. Ayrıca yine 14 Ocak Cuma günü hamile ve engelli kamu çalışanları da1 gün izinli sayılacağı belirtildi.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada okulların tatil edileceği 10 ilçe şöyle sıralandı:

Ahırlı, Altınekin, Taşkent, Sarayönü, Derebucak, Çumra, Hüyük, Doğanhisar, Bozkır, Seydişehir..


VAN VALİLİĞİ'NDEN KAR TATİLİ AÇIKLAMASI

Van'da il genelinde ve bir çok ilçede etkili olan kar yağışları nedeniyle 14. 01.2022 Cuma günü il genelinde ve ilçelerde ilk ve orta dereceli eğitim-öğretime, özel ve halk eğitim merkezlerinin faaliyetlerine 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı.

 

4 ilde kar tatili 14 ocak hangi ilde okullar kapalı