4A 4B 4C ve EYT emeklisine zam müjdesi geldi! Kurban bayramı ikramiyesi en az 3000 TL

TAKİP ET

4A 4B 4C ve EYT emeklisine Kurban Bayramı öncesi zam müjdesi. Emekli Bayram ikramiyelerine büyük artış geliyor. Kurban Bayramı ikramiyesi en az 3000 TL oldu.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olayı ile emekli vatandaşlara dini bayramlar öncesinde verilen bayram ikramiyesine Kurban Ramazan Bayramı öncesinde artış yapılmıştı. Geçmiş yıllarda 1100 TL olarak ödenen bayram ikramiyesi nisan ayında kutlanan Ramazan Bayramı öncesi 2000 TL olarak hesaplara yansımıştı. Emekliler bayram Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Bayram ikramiyesine yeni bir zam daha bekliyordu. Bu konuda ilk açıklamayı da Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmıştı. Emeklinin yüzünü güldürecek zam duyurusu geldi. Emekli bayram ikramiyesi zammı kesinleşti.

EMEKLİYE %50 BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMI

4A 4B 4C ve EYT emeklisi için müjdeler üst üste geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim sonrası katıldığı canlı yayında emekliye maaş zammına ek olarak bayram ikramiyesi zammı da verileceğini duyurdu. Emekli Bayram ikramiyesine %50 zam yolda. Alınan bilgiye göre dini bayramlar öncesi emekliye ödenen bayram ikramiyesi kurban bayramından önce 3000 TL'ye yükselecek.

RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ DE ZAM GELMİŞTİ

Emekli Bayram ikramiye söylemelerine son olarak Ramazan Bayramı öncesinde zam yapılmıştı. Geçtiğimiz yıllarda 1.100 olarak ödenen bayram ikramiyesi Ramazan Bayramı'nda yapılan ardıçla birlikte 2000 TL'ye yükselmişti. Bayram öncesi yapılan bu artış emeklinin yüzünü güldürmüştü. Üstelik emeklilere bayram öncesi başka sürprizler de vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla en düşük emekli maaşına da zam yapılmış ve 7.500 TL olarak ödenmeye başlanmıştı. Şimdi emeklilere kurban bayramı öncesinde de yine çifte Müjde geliyor. Hem bayram ikramiyesi zam mı Hem de maaş zammı emeklinin yüzünü güldürecek.

Emekli Bayram ikramiyesine yapılacak olan artışın yeni meclisin göreve başlaması ile birlikte duyurulacağı tahmin ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabineyi duyurması sonrası yeni mecliste belli yemin ederek göreve başlayacak. Meclisin gündeminde ilk olarak bayram ikramiyesi zammı olacak.