5 Adımda Vücudunuzu Toksinlerden Arındırın!

TAKİP ET

Kış aylarında genel olarak kendimizi daha çok salmamızın ardından yaz aylarının gelmesiyle fazla kilolar ve ödemler ile herkes bir panik hali alıyor. Herkes yaz aylarına oldukça fit bir vücut ile giriş yapmak istiyor. Bu yüzden birçok kişi kısa sürede etki verdiğine inandıkları şok diyetleri uyguluyor. Fakat bunların ne karar yararlı olduğu ise bir tartışma konusu oluyor. 5 etkili besin ile fazla kilolarınızdan ve ödemlerinizden kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz. İşte detaylar…

Reklam
Reklam

Birçok farklı yöntemler uygulanarak fazla kilolardan ve ödemlerden kurtulmaya çalışılıyor. Fakat bu yöntemlerin sonucunda kişiler ne yazık ki genel olarak istediklerini elde edemeyebiliyor. Özellikle de toksinleri vücuttan atabilmek için bol bol su tüketimi önemli bir rol oynuyor. Egzersiz ve sporunda düzenli bir şekilde hayatın bir parçası haline getirilmesi gerekiyor. Toksinler sağlık açısından da olukça önemlidir. Çünkü toksinler; bağırsak, böbrekler ve karaciğer ve cilt yoluyla vücuttan atılmaya çalışıp atılamadığında sağlığımızı olumsuz yönde  etkilemektedir. İşte toksinlerden kurtulabileceğiniz 5 etken madde detaylarda…
 

Yeşillik


Toksinlerden kurtulmak isteyen kişiler hayatlarına mutlaka detoks sularını dahil ediyor. Tabi detoks denildiği zamanda öncelikle olarak akla hemen yeşillikler gelmektedir. Çünkü elbette detoks için sebzeler oldukça önemli bir etkendir. Diyetin ilk günlerinde, öğünlerinizin sadece yarısında sebze ve meyvelere yer vererek sonra ki zamanlarda daha büyük bir bölümünü yeşilliklerden oluşturabilirsiniz.
 

Limon



Detoks yaparken karaciğer en çok dikkat edilmesi gereken organdır. Çünkü vücudun toksinlerden arınabilmesini karaciğer sağlamaktadır. Detoks sürecinde karaciğeriniz mutlaka canlı kalmalıdır. Güne her sabaha ılık suyun içerisine limon suyu karışımı ile başlarsanız karaciğerinizi canlandırabilirsiniz. Limonun sahip olduğu antiseptik özellik karaciğere yeniden enerji vermeyi sağlayacaktır. Bu yüzden limon bu süreçte oldukça etkili maddendir.
 

Bol Su Tüketimi


Yeşillikler ve bitkiler kadar bol su tüketimi vücudu toksinlerden arındırmak için çok önemlidir. Gün içerisinde toplamda 3 litre su tüketimi tavsiye edilmektedir. Alacağınız üç litrelik suyu içtiğiniz limonlu su ve detoks suları ile birlikte düşünebilirsiniz. Detoks yapan bir kişinin kahve tüketimine ara vermesi tavsiye edilmektedir. Kahve yerine yeşil çay tüketimi çok daha doğru olacaktır. Çünkü yeşil çay vücudunuza etkisini hemen gösterecektir. Ayrıca su vücudunuzdan toksinlerin atılmasına yardımcı olduğu gibi hücrelerinizi ve organlarınızı nemlendirmeye de yardımcı olacaktır.
 

Hodan Otu


Böbrekler, karaciğer ve bağırsaklarda ki tıkanıklık cilde yansımaktadır. Cilt terde çözünen maddelerin çıkış yolu olmaktadır. Tabi birde atıklar yağ bezleri ile de ciltten atılmaktadır. Terlemek ve idrar söktürmek cilt detoksunuza yardımcı olacaktır. Bunu da hodan otu ile birlikte sağlayabilirsiniz. Yarım litre suyun içerisine 2 yemek kaşığı hodan otu atıp 15 dakika demledikten sonra tüketebilirsiniz. Hodan otunun idrar söktürücü ve terletici etkisi bulunmaktadır. Fakat günde 4 bardaktan daha fazla tüketmemelisiniz.
 

Karahindiba


Karaciğerinizi ve böbreklerinizi temizlemek çok önemlidir. İşte böbreklerinizi ve karaciğerinizi temizlemek için karahindiba otundan yardım alabilirsiniz. Karahindiba otu karaciğer ve böbrek temizliğinde oldukça etkilidir. İsterseniz çay yaparak yada salatalarda kullanarak tüketebilirsiniz.