5 Ekim 2022 Çarşamba Altın Fiyatları

TAKİP ET

Son dakika altın,  altın alacak yatırımcılar  tarafından  altın  fiyatları günlük olarak takip ediliyor. Haftanın son gününde altın fiyatları güncellendi.

Reklam
Reklam

Ekim ayına girilmesi ile birlikte altın fiyatlarında hareketlilik göze çarpıyor. Geçen hafta altında rekor seviyeye düşen altına talep çok yoğundu. 5 Ekim 2022 Çarşamba günü altın fiyatları ne kadar? Cumhuriyet, ons altın, gram, tam ve çeyrek altın fiyatları 5 Ekim tarihinde ne kadar oldu, kaç TL? İşte canlı altın rakamlarında  son durum...

ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımına gitmesi ile sert düşüşler yaşayan altında rüzgar ters tarafa döndü. Ons altın 2.5 yılın, gram altın ise 2 ayın en düşük seviyesinden saparak yönünü yukarı çevirdi. Böylelikle 2 hafta boyunca üst üste düşüş gösteren altın fiyatları geçtiğimiz haftayı artış ile tamamlamış oldu. İşte 5 Ekim altın fiyatlarına ilişkin son durum.

Altın  Fiyatları Neden Yükseliyor?

ABD'de açıklanan imalat PMI verilerinin ardından Fed'in faiz artırımları konusundaki ısrarcı tutumunun yumuşayacağı beklentilerinin ortaya çıkması piyasalara artı olarak yansıdı. Fed'in kasım ayında bir faiz artırımı daha yaptıktan sonra faiz artırımlarına kısa bir ara vererek verileri izlemeye yöneleceği yönündeki beklentileri artmaya başladı.  Sonrasında ise altın fiyatları toparlanma gösterdi.

Altın fiyatları son dakika gelişmeleri milyonlarca kişinin gündeminde yer alıyor. Gram altın fiyatının bin TL altına düşmesi piyasaları canlandı ve yatırımcılarını heyecanlandırdı.  Bu hafta ise yeniden altın fiyatlarında yukarı yönlü hareket yaşandı. Anlık olarak dalgalanan grafikten dolayı  yatırımcılar "  5 Ekim 2022 bugün tam, yarım, çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar, kaç TL?" sorularının cevabını merak ediyor.

 Gram Altın  1. 000 TL Sınırını Geçti

Son günlerde tekrardan yukarı yönlü hareket eden altın fiyatları yeniden 1.000 TL sınırı geride bıraktı. Altın fiyatları 5  Ekim 2022 haftanın son günü sabah saatlerinde  1.026,75 TL'yi gördü. Geçtiğimiz hafta düşen altın fiyatları bu hafta tekrardan yükselişe geçti.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Gram Altın Ne Kadar ?

Gram altın şu anda alış fiyatı 1.026,75 lira satış fiyatı ise 1.026,94 liradan işlem görüyor.

Cumhuriyet Altını Ne Kadar Oldu ?

Cumhuriyet altını alış fiyatı  6.812,00 TL satış fiyatı 6.915,00TL üzerinden işlem görüyor.

Yarım Altın Ne Kadar ?

Yarım altın alış fiyatı 3.335,00 TL alış ve 3.391,00 TL satış fiyatı olarak görülüyor.

Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

Çeyrek altın 5 Ekim itibari ile 1.671,00 TL alış fiyatına sahip olan çeyrek altın, 1.696,00TL satış fiyatı üzerinden müşterisi ile buluşuyor.

Tam Altın Ne Kadar ?

Tam altın alış fiyatı, 5 Ekim Çarşamba günü itibariyle 6.658,00 TL olarak görülürken, tam altın satış fiyatı:  6.755,00 TL olarak görüldü.

ONS Altın Ne Kadar Oldu ?

ONS  5 Ekim, bugün alış 1.718,84 dolar , satışı ise 1.719,15 dolardan işlem görüyor.