5 günden fazla devamsızlığı olan takdir teşekkür alabilir mi?

TAKİP ET

Milyonlarca öğrenci 17 Haziran Cuma günü karne alacak ve 2021-2022 eğitim öğretim yılı sona erecek. Yaz tatili öncesinde karne heyecanı yaşayan öğrenciler ise şimdiden takdir teşekkür hesaplaması yapmaya başladı. Takdir teşekkür belgesi için hesaplama arama motorunda da yoğun bir şekilde araştırılıyor. Peki devamsızlığı olan takdir teşekkür alabilir mi? 5 günden fazla devamsızlık yapan takdir teşekkür belgesi alabilir mi?

Reklam
Reklam

Milyonlarca öğrenci için eğitim öğretim yılının ikinci döneminin bitmesine sayılı günler kaldı. 2022-2023 eğitim öğretim yılı 17 Haziran günü Karnelerin dağıtılması ile birlikte sona erecek ve öğrenciler yaz tatilinde çıkacak. Şu günlerde ise öğrencileri takdir teşekkür hesaplama heyecanı sardı. Takdir teşekkür belgesi almak için birçok öğrenci karne notunu hesaplıyor ve ardından devamsızlığa bakılıyor. Peki, takdir teşekkür belgesi hesaplama nasıl yapılır? 5 günden fazla devamsızlığı olan öğrenciler belge alabilir mi?
 

5 günden fazla devamsızlığı olan öğrenciler takdir teşekkür alabilir mi?


Milyonlarca öğrenci karne heyecanı için 17 Haziran Cuma günü bekliyor. Öğrenciler takdir teşekkür belgesi alabilmek için de hesaplama yapmaya başladı. Takdir teşekkür belgesi alma hakkı karne notu ortalamasına göre değişiyor. Ancak bunun yanında devamsızlık süresi de öğrencilerin belge almasına etkiliyor. Özürsüz devamsızlık süresi 5 binden fazla olan öğrencilere karne verilmiyor.
 

Takdir teşekkür belgesi alma şartları


Öğrencilerin takdir teşekkür belgesi alabilmesi için öncelikle karne notuna bakılıyor. Aynı zamanda karnede geçersiz not olarak kabul edilen bir olmaması gerekiyor. Bunun yanında öğrencilerin Özürsüz devamsızlık süresinin 5 günden fazla olmaması şartı da var. Karne ortalaması bir dönemde 70-84 arası olan öğrencilere teşekkür belgesi verilirken 85 ve üstü arası olan öğrenciler ise takdir belgesi alabiliyor.
 

Karnesinde 2 olan takdir teşekkür alabilir mi?


Öğrencilerin karne gününe kısa bir zaman kaldı. Takdir teşekkür hesaplama işlemleri de şimdiden başladı. En çok merak edilen sorulardan biri de karnesinde 2 olan takdir teşekkür alabilir mi sorusu oldu. Türkçe ve matematik dersi not ortalaması 3 üzerinde ise ve karne notu ortalaması 75 puan ve üzerinde ise öğrenciler teşekkür belgesi alabiliyor. Yani karnesinde 2 olsa bile öğrencilere teşekkür veriliyor. Yine aynı şekilde karnesinde 2 olan öğrenciler not ortalaması 85 ve üzeri ise takdir belgesi alabiliyor.