5 lira demir para ve 500 liralık banknot basılacak mı? Açıklama az önce yapıldı

TAKİP ET

5 lira demir para ve 500 liralık banknot basılacağı yönünde iddialar son günlerde sosyal medyada ayyuka çıkmıştı. Hande Fırat o iddialara açıklık getirdi. Peki, 5 lira demir para basılacak mı? 500 liralık banknot çıkıyor mu?

Reklam
Reklam

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu son günlerde sosyal medyadan Merkez Bankası'nın 500 liralık banknot ve 5 lira madeni para basacağı yönünde iddialarda bulunmuştu. Bu iddialar sonrasında ortalık karışırken 5 lira madeni para basılacak mı, 500 lira banknot basılıyor mu gibi soruların yanıtı da yoğun bir şekilde arama motorunda araştırıyordu. Hürriyet Gazetesi yazarı Hande Fırat bugün köşesinde bu iddialara değindi. Peki iddialar gerçek mi? 5 lira demir para basılacak mı? 500 lira banknot katılacak mı?

500 lira banknot basılacak mı?

Hürriyet Gazetesi yazarı Hande Fırat bugün hazırladığı köşe yazısında 500 liralık banknot ve 5 lira madeni para basılacak yönündeki iddialara açıklık getirdi. Dolaşımda bulunan paranın yetersiz olması gerekçesiyle 500 lira banknot nasıl olacağını iddia edildiğini belirten Hande Fırat, üst düzey ekonomi yönetimi ile görüştüğünü ve bu soruyu sorduğuna dile getirdi.

İddialar gerçek dışı

Hande Fırat üst düzey ekonomi yöneticilerinden aldığı bilgileri köşesine taşırken 500 liralık banknot bozulacağı iddialarının Gerçek dışı olduğunu yazdı. Siyaset hem de bunun doğru bir adım olmadığını belirten Hande Fırat, paranın dijitalleştiği bir dönemde banknot basmanın doğru bulunmadığını ifade etti.