50 ildeki otomobil stokçuları operasyonla yakalandı!

TAKİP ET

Sıfır araçları stok yaparak vatandaşları mağdur duruma sokan ve aynı zamanda piyasa dinamiklerini olumsuz etkileyen bayilere karşı bir operasyon düzenlendi. 50 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda ise 51 kişi gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Sıfır otomobil satışları sırasında vatandaşların biraz daha rahatlaması için ÖTV'de kendi hakkından feragat eden hükümet indirime gitmişti. Bu durumu fırsata çevirmek isteyen bir çok bayi ise araçları toplayarak tekel oluşturmaya ve araç fiyatlarındaki artışı da etkilemeye başladılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, döviz kurlarında meydana gelen artışları bahane ederek piyasaların dengesini bozacak bir biçimde stokçuluk yapanları uyarmış ve stokçuların millete zulm etmesine izin vermeyeceklerini söylemişti. Konuyla ilgili cezaların artırılacağını ve stoklanan mallara el konulacağını belirten Erdoğan, stokçuları sert bir dille uyararak 'bedelini çok ağır ödersiniz' demişti.

Bugün Karabük merkez olmak üzere 50 ayrı ilde eşzamanlı olarak otomobil stokçularına karşı bir operasyon başlatıldı. Düzenlenen operasyon kapsamında ise 51 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Başlatılan operasyon ve inceleme çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

 

otomobil stokçuları operasyon 50 ilde operasyon 51 gözaltı