56 il için sağanak, çığ ve kuvvetli rüzgar uyarısı!

TAKİP ET

Meteoroloji'den elde edilen hava durumu raporlarında 2 Şubat tarihinde Çanakkale, Muğla ve Ordu gibi illerinde aralarında bulunduğu toplam 56 il için beklenilen sağanak, çığ ve kuvvetli rüzgara karşılık olarak sarı ve turuncu kod içerin uyarılar yapıldı.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2 Şubat Türkiye geneli hava tahmin raporunu açıkladı. Yapılan son değerlendirmelere göre ise yurt genelinde hava durumu genel olarak parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtilirken Marmara'nın kuzey ve batısı ve Güney ile Kıyı Ege'nin yağışlı geçeğinin tahmin edildiği belirtildi. Yağışların ayrıca, Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısında kalan yerler, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun batısında da görüleceğinin aktarıldığı hava tahminlerinde Manisa, Ankara, Tokat, Bingöl çevrelerinin de yağışlı geçeceği tahmin edildiği bildirildi.


Yağışlar, Marmara bölgesinin kuzeyi ile batısında kalan yerler ile kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, diğer yağış alan yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesinin bekleniliyor. Marmara'nın batısında kalan bölge ile Kıyı Ege ile Antalya çevrelerinin yerel olmak üzere kuvvetli, Muğla ve Gökçeada çevrelerinde ise yağışların yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olmasının beklenildiği öğrenildi.


METEOROLOJİ'DEN 56 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji yetkilileri Ordu, Giresun, Çanakkale, Muğla, Trabzon ve Rize turuncu kod uyarısı verirken;

Balıkesir, Bursa, İzmir, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Aydın, Denizli, Isparta, Gümüşhane, Bayburt, Bingöl, Burdur, Antalya, Karaman, Sinop, Çorum, Amasya, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Konya, Aksaray, Manisa, Kütahya,  Muş, Van, Bitlis, Uşak, Afyonkarahisar, Niğde, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Samsun, Tokat, Sivas, Nevşehir, Kayseri, Bolu, Malatya, Elazığ, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Siirt, Şırnak için de sarı kodlu uyarı yayınladı.


 

meteoroloji 2 şubat hava durumu sarı ve turuncu kod uyarısı istanbulda hava durumu