6. Gün (The 6th Day) filminin konusu, oyuncu kadrosu ve fragmanı

TAKİP ET

Ütopik bir dünyanın beyaz perdeye aktarıldığı 6.Gün (The 6th Day) filminin konusu, oyuncu kadrosu ve fragmanına ilişkin bilgileri öğrenmek için haberimize göz atabilirsiniz.

Reklam
Reklam

2000 yılında vizyona giren bilim kurgu türündeki 6.Gün filminin yönetmenliğini Roger Spottiswoode üstleniyor. Klonlanma teknolojisinin geliştiği yeni bir dünyayı beyaz perde aktaran filmin senaryosunu Cormac Wibberley ve Marianne Wibberley kaleme alıyor. Filmin başrolünde ise ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger yer alıyor.

6.Gün (The 6th Day) filminin konusu nedir?
Yakın bir gelecekte geçen film, klon teknolojisinin geliştiği ve bunun kullanıldığı yeni bir dünyayı anlatıyor. Klonlama işlemi artık gündelik hayatın bir parçası haline gelmiş ve dünyadaki her şey klonlanabilirken bu özellik yalnızca insanlarda kullanılamıyor. İnsan klonlanmasının yasak olduğu bu dünyada helikopter pilotu olan Adam Gibson, işlerin görünenden farklı olduğunu keşfeder.
Pilot Adam Gibson ölümcül bir kaza yapar ve kazadan şans eseri sağ kurtulur. Kopyacıların sırlarını saklamak için pilotu yakalamaya çalışırken, Adam da hem ailesini kurtarmaya hem de olayın arkasındaki kişileri bulmaya çalışır.
IMDb: 5,9

6.Gün (The 6th Day) filmi oyuncu kadrosu
Arnold Schwarzenegger (Adam Gibson)
Michael Rapaport (Hank Morgan)
Tony Goldwyn (Michael Drucker)
Michael Rooker (Robert Marshall)
Sarah Wynter (Talia Elsworth)
Wendy Crewson (Natalie Gibson)
Terry Crews (Vincent)
Colin Cunningham (Tripp)

6.Gün (The 6th Day) fragman:
 

6.gün filmi 6.gün filmi konusu