6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ilk ziyaretini deprem bölgesine yapacak

TAKİP ET

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olarak ilk ziyaretini deprem bölgesine yapacak.

Reklam
Reklam

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ı ziyaret edeceği öğrenilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun programıyla ilgili bilgiler paylaşıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Kılıçdaroğlu’nun programı ile ilgili yaptığı açıklamada, 6’lı masanın ortak Cumhurbaşkanı adayının ilk ziyaret edeceği yerin Kahramanmaraş olduğunu söyledi.

ORTAK ADAY KILIÇDAROĞLU OLDU

6’lı masadaki adaylık krizi aşıldı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tekrar masaya dönmesiyle ortak adayın ismi açıklandı. Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı KeMAL Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklanmasının ardından siyaset gündemi bu konuyla hareketlenirken Cumhurbaşkanlığı adaylığı resmen açıklanan Kılıçdaroğlu’nun ilk ziyaretini 6 Şubat depreminin merkez üssü Kahramanmaraş olduğu öğrenildi.

DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜNÜ ZİYARET EDECEK

Kurmayları, Kılıçdaroğlu’nun henüz netleşen bir miting programı olmadığını söyledi. Açıklanacak seçim takvimine göre programı netleşeceği belirtilen Kılıçdaroğlu’nun ilk ziyareti ise depremin merkez üssü Kahramanmaraş’a olacak. Kılıçdaroğlu’nun programı ile ilgili bilgi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, ‘Deprem bölgesine gidecek. Kahramanmaraş’ta olacak. Orada acılar hala taze.’ dedi.

‘ORTAK MİTİNGLER DE OLACAK’

Klıçdaroğlu’nun henüz netleşen bir miting programı veya il ziyareti olmadığı, kendisinin daha fazla sahada olacağını aktaran kurmayları, grup kürsüsüne veda sebebinin de bundan dolayı olduğunu belirtti. Yaz döneminde yaptığı gibi farklı illerde grup toplantısı gibi konuşmalarına devam edeceğini, açıklanacak seçim takvimine göre de programının netleşeceğini bildiren kurmayları, ‘Tabii ki ortak mitingler de olacak.’ bilgisine yer verdi.