60 yaşındaki Tom Cruise 4 beslenme alışkanlığı sayesinde bu kadar genç görünüyor

TAKİP ET

Ünlü oyuncu Tom Cruise'un yıllara meydan okuyan görüntüsüne sahip olmak herkesin hayali değil mi? Peki nasıl oluyor da 60 yaşındaki Tom Cruise bu kadar genç görünüyor? İşte 60 yaşındaki Cruise'un gençlik sırları…

Reklam
Reklam

60 yaşındaki Cruise, 1986'daki orijinal Top Gun filminden bu yana hiç değişmemiş gibi görünüyor. Çünkü ona yardımcı olacak birkaç sağlıklı numarası var. Bazı yeme alışkanlıkları yoğun görünse de, kesinlikle katı bir diyet olmadan uçan bir uçaktan atlayamaz veya bir uçuruma tırmanamazsınız.

Ünlü ismin, yakında çıkacak olan Top Gun: Maverick de dahil olmak üzere filmlerinde kendi dublörlüğünü yaptığı biliniyor. Cruise sadece genç görünmekle kalmıyor, aynı zamanda vücudunu da genç ve zinde tutuyor. Tom Cruise'u genç tutan yeme alışkanlıklarını öğrenmek için okumaya devam edin…

Izgara yiyecekler yiyor

Bu film yıldızı için kızarmış bir şey yok. Men's Health'e göre Cruise, düşük sıcaklıklarda pişirilen, çoğunlukla ızgara olan yiyeceklere yapışır. Bunun nedeni, yüksek sıcaklıkta pişirilen yiyeceklerin kronik doku iltihabına neden olabilmesi ve yaşlanmayı hızlandırabilmesidir. Raporlar, 50 yaşın üzerindeki insanlar için en iyi beslenme alışkanlıklarından birinin somon, bitter çikolata, çiğ yulaf, yaban mersini, zencefil, pancar, brokoli, zeytinyağı, domates ve ıspanak gibi iltihap önleyici yiyecekler yemek olduğunu gösteriyor.

Karbonhidratı atlıyor

Cruise'u bugünlerde kocaman bir kase makarna yerken yakalayamazsınız - o karbonhidrattan vazgeçti. Men's Health'e göre, yıldız şu anda karbonhidratı kesen 1200 kalorilik bir diyet uyguluyor. Neden? Niye? Beslenme bilimcisi Dr. Paul Clayton, Men's Health'e karbonhidratların yaşlanma hormonu olan insülini oluşturarak yaşlanmayı hızlandırabileceğini söyledi.

Raporlama, simit, simit, makarna ve tahıl gevreği gibi yaşlanmaya neden olduğu bilinen yüksek glisemik indeksli karbonhidratlardan kaçınılmasını önermektedir.

Cruise artık karbonhidratı atlayabilirken, her zaman karbonhidratsız bir diyet yapmıyordu. Aslında ünlü bir keresinde spagetti carbonara tarifini paylaşmış ve kendisine "Carbonara Kralı" adını vermişti. Tom Cruise diyeti yıllar içinde kesinlikle çok değişti.

Sağlıklı bir atıştırmalıktır

Sette böylesine yoğun bir programla Cruise, sağlıklı atıştırmalıklarla enerjiyi koruyor. Newshub'a göre, yıldız gün boyunca dondurularak kurutulmuş organik yaban mersini ve fındık da dahil olmak üzere bir ton küçük atıştırmalık yiyor. "Mission: Impossible: Rogue Nation"daki başrol oyuncusu Simon Pegg, Cruise'un çekimler sırasında tüm kadroya şeflik hizmeti sunduğunu da ortaya koydu.

Şekerden kaçınır

Şeker, Cruise için yasak, özellikle de yaklaşmakta olan bir filmi olduğunda. Raporlar, şekerin iltihaplanmaya neden olarak ve kolajen ve elastine zarar vererek yaşlanmayı hızlandırabileceğini gösteriyor. Çok fazla şeker tüketmek cildinizin daha yaşlı görünmesine neden olabilir.

Ancak Top Gun yıldızının kendisi şekerden zevk alamıyor diye, bu başkalarıyla paylaşamayacağı anlamına gelmez. Cruise sık sık rol arkadaşlarına kek gönderir. Bu konuda daha önce yaptığı açıklamada, "Şekeri severim ama yiyemem çünkü antrenman yaparken tüm bu filmleri yapıyorum - bu yüzden herkese gönderiyorum" demişti.