'61 kişinin numarasını sildim' diyen depremzededen yürek burkan sözler

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden sonra birçok depremzede Antalya'da bulunan otellere getirildi. Bölgede bulunan otellere yerleştirilen vatandaşlardan birisi olan Engin Kubilay 'Telefonumda bulunan 61 kişinin numarasını sildim, çünkü dostlarımı kaybettim' ifadelerini kullandı. İşte o yürek burkan sözler...

Reklam
Reklam

Kahramanmaraş ilinde meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği depremde hala arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Bir yandan depremde evsiz kalanlar bir yandan yaralılar konaklama problemi yaşıyor. Vatandaşlar için çözüm yolları geliştirilmeye çalışılırken birçok depremzede Antalya’da bulunan otellere yerleştirildi. Önceden belirlenmiş 3 bölgedeki otellere yerleştirilen depremzedeler için Kemer ilçesinde Rixos Sungate otelde 600 kişilik yer ayırıldı. Depremzedelere yemek, konaklama ve sağlık hizmetleri tamamen ücretsiz sunuluyor. Depremin etkisinden hala çıkamayan vatandaşların psikolog ve doktor desteği alabilmesi için 3 oda klinik haline getirildi.

“Bomba patladı zannettim”

Deprem bölgesinde bulunan Adıyaman ilinden gelen depremzede Serpil Subaşı, “Canlı bomba patladı zannettim. Tavan kafama düştü, birinci kattaydık. Kızımla kendimizi dışarı attık. Yağmurun altındaydık, apartmanın 3-4 katı yıkıldı. Eniştem, ablam, amcamın çocukları hala meydanda yok. Adıyaman merkezinde itfaiyenin hemen aşağısında olan bölgede kazı yapılmıyor. Cenazelerin kefeni, hiçbir şeyi yok. Dün ve önceki gün yardım çok geldi.” ifadelerini kullandı.

“Torunum tatile geldiğini sanıyor”

Subaşı, aynı zamanda otelde çok iyi ağırlandıklarını ifade ederek “Allah razı olsun bize kapılarını açtılar, herhangi bir eksiğimiz yok. Akşam geldik, 4 yaşında torunum ‘Biz ne kadar güzel yere gelmişiz’ diyor. Ama evimizin yıkıldığını bilmiyor, tatildeyiz sanıyor. ‘İyi ki buraya gelmişisiz. En azından sallanmıyoruz” diyor. Çünkü her dakika sallanıyorduk” dedi.