65 aylığı alanlar bayram ikramiyesinden yararlanabilir mi? Kim ne zaman ikramiye alacak?

TAKİP ET

Ramazan Bayramı'na sadece sayılı günler kalırken pek çok konu başlığı gündemdeki yerini koruyor. Milyonlarca emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyeleri ile ilgili açıklamalar peş peşe gelirken bayram ikramiyesi ile ilgili gündem devam ediyor.

Reklam
Reklam

Ramazan Bayramı’na sadece sayılı günler kalırken pek çok konu başlığı gündemdeki yerini koruyor. Milyonlarca emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyeleri ile ilgili açıklamalar peş peşe gelirken bayram ikramiyesi ile ilgili gündem devam ediyor. Bayram öncesinde emeklilerin merakla beklediği ikramiye zammı gelmedi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada emeklilerin bayram ikramiyelerinde bu yıl bir artış yapılmayacağı belirtildi. Bu konunun netlik kazanmasının ardından bayram ikramiyesinin ne zaman yatacağı merak konusu oldu. Peki, kime ne zaman ikramiye yatacak? 65 yaş aylığı alanlar bayram ikramiyesinden yararlanabilir mi? İşte detaylar…

Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Emeklilerin bayram ikramiyesi geride bıraktığımız dönemlerde bin lira olarak ödenmekteydi. Geçtiğimiz yıl ise yapılan zamla birlikte emekli ikramiyesi 1.100 TL olarak ödenmeye başlanmıştır. Bu yıl ise emekli ikramiyesinde yeni bir zam beklentisi olmuş ancak ikramiyelere herhangi bir zam yapılmamıştır. Emekli ikramiyesi bu yıl yine 1.100 TL olarak ödenecektir.


65 Yaş Aylığı Alanlara Emekli İkramiyesi Verilecek Mi?

Emekli ikramiyesi genel olarak tüm emeklilere ödenmektedir. Bu kapsamda ikramiye, ödemenin yapılacağı tarihte SGK’dan emekli aylığı, vazife malullüğü, ölüm aylığı ve sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenektir. Öte yandan SGK’dan aylık alan şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, muharip gaziler, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve bu kişilerin hak sahipleri de bayram ikramiyesi alacaktır. 65 yaş aylığı ve engelli maaşı alanlara ise emekli ikramiyesi ödenmeyecektir. 

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Bu yıl Ramazan Bayramı, 2 Mayıs tarihine denk geliyor. Bayram ikramiyesi ödemeleri bu yıl erkene alındı ve ikramiyelerin 27-29 Nisan tarihlerinde emeklilerin statüsüne göre belirlenen günde hesaplara yatırılacağı açıklandı. Bu kapsamda SSK emeklileri ile dul ve yetimleri ile diğer hak sahipleri için 17, 18, 19, 20, 21 olanlara 27 Nisan, 22, 23, 24, 25, 26 olanlara ise 28 Nisan ödeme günü olarak belirlenmiştir. Öte yandan Bağ-Kur emeklileri, dul ve yetimleri ile diğer hak sahiplerine 29 Nisan tarihinde, Emekli Sandığı memur emeklileri ile dul ve yetimleri ile diğer hak sahiplerine ise hem bayram ikramiyesi hem de Mayıs maaşları 29 Nisan tarihinde ödenecektir.