65 yaş aylığı ne kadar oldu 2022? 65 yaş aylığı ne kadar, kaç TL oldu?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından asgari ücret zammı ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Başkanlığı'nda 2 kez toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun görüşmeleri sona erdi. Şimdi gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi. Asgari ücret zammını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısının ardından asgari ücret zammı ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Başkanlığı’nda 2 kez toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun görüşmeleri sona erdi. Şimdi gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi. Asgari ücret zammını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak. Asgari ücrete gelen yeni zammın ardından 65 aylığında da değişim bekleniyor. 65 yaş aylığının asgari ücret zammının ardından ne kadar artacağı merak konusu. Peki, 65 yaş aylığı ne kadar oldu 2022? 65 yaş aylığı arttı mı? 65 yaş aylığına ne kadar zam geldi? 65 yaş aylığı ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar…

65 Yaş Aylığı Ne Kadar Oldu 2022?

2022 yılının başında asgari ücrete yapılan zammın ardından 65 yaş aylığı da artmış ve 1.296 TL olarak belirlenmişti. Bugün asgari ücrete yapılan ara zamla birlikte 65 yaş aylığı bir kez daha arttı ve 1.684 TL oldu.

Asgari Ücrete Aralık'ta Bir Zam Daha Gelecek

Öte yandan bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan'ın canlı yayında yaptığı açıklamayla 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere asgari ücrete yüzde 30 zam yapıldı ve net asgari ücret 5.500 TL'ye yükseldi. Bugün canlı yayında ara zammı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aralık ayında asgari ücrete bir zam daha geleceğini aktardı.