65 yaş yaşlılık aylığı nasıl alınır? 2021 65 yaş yaşlılık aylığı çekilen bankalar

TAKİP ET

65 yaş üstünde olan vatandaşlar yaşlılık aylığının nasıl alındığını merak ediyor. Peki 65 yaş yaşlılık aylığı nasıl alınır? İşte 2021 65 yaş yaşlılık aylığı çekilen bankalar...

Reklam
Reklam

Türkiye’de 65 yaşın üzerinde milyonlarca vatandaş bulunuyor. Bu insanlar yaşlılık aylığı adı altında aylık olarak para alıyorlar. Fakat bu insanların bir çoğu yaşlılık aylığının nasıl alındığı hakkında bir bilgiye sahip değil. Arama motorlarına en çok yazılan terimlerden birisinin de ‘’2021 65 yaş yaşlılık aylığı çekilen bankalar’’ olması bu konunun gündemde ne denli önemli bir yer aldığını da açıkça gösteriyor. Peki 65 yaş yaşlılık aylığı nasıl alınır?
65 Yaş Yaşlılık Aylığı Nasıl Alınır?

Yaşlılık aylığı almak isteyen vatandaşların karşılamaları gereken en önemli şart 65 yaş üzerinde olmalarıdır. Bir diğer adıyla yaşlılık sigortası aylığı olan yaşlılık aylığına başvuru yapmak isteyenler eğer sigortalı bir işte çalışıyorsa o işten ayrılmaları ve bulundukları yere en yakın İl Sosyal Güvenlik Müdürlüğü’ne yazılı başvuru dilekçesiyle birlikte müracaat etmeleri gerekiyor. 
İl Sosyal Güvenlik Müdürlüğü yerine online olarak yaşlılık aylığına başvuru yapmak isteyen kişiler E-Devlet sistemi üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. 
2021 Yaşlılık Aylığı Ne Kadar?
Yaşlılık aylığına başvuru yapan kişilerin gerekli şartları karşılamasının ardından bazı belgelerle beraber Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuru yapmalıdır. İşte o belgeler:
- Sigorta işten ayrılış belgesi
- Gelir-aylık-ödenek talep belgesi
Bu belgelerle beraber Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuru yapan kişilerin yaşlılık aylığı başvuru süreçleri tamamlanmış oluyor. 2021 yılında 763,67 TL olan yaşlılık aylıkları bir çok bankayla birlikte PTT şubelerinden alınabiliyor. Yaşlılık aylığı sadece hafta içinde yatırılmaktadır. İşte 2021 65 yaş yaşlılık aylığı çekilen bankalar:
- PTT
- Akbank
- Albaraka Türk Katılım Bankası
- Alternatifbank
- Anadolubank
- Burgan Bank
- Denizbank
- Fibabanka
- QNB Finansbank
- HSBC Bank
- ICBC Turkey Bank
- ING Bank
- Kuveyt Türk Katılım Bankası
- Odea Bank
- Şekerbank
- T.C. Ziraat Bankası
- Turkish Bank
- Türk Ekonomi Bankası
- Türkiye Finans Katılım Bankası
- Türkiye Garanti Bankası
- Türkiye Halk Bankası
- Türkiye İş Bankası
- Türkiye Vakıflar Bankası
- Vakıf Katılım Bankası
- Yapı ve Kredi Bankası
- Ziraat Katılım Bankası
Yaşlılık aylığı yukarıda belirtilen bankalardan çekilebiliyor. Şu sıralarda devam eden asgari ücret görüşmelerinde çıkacak sonucun da yaşlılık aylığına yapılacak olan zamda önemli bir etki göstermesi bekleniyor. 

65 yaş yaşlılık aylığı E-Devlet yaşlılık aylığı