7 bölgeye alarm verildi! Bayramda yağmur bekleniyor!

TAKİP ET

Ramazan Bayramı büyük heyecanla beklenirken sağanak yağış uyarıları geldi. Bayramda güneşli havaları bekleyen vatandaşa Meteoroloji ve Prof. Dr. Orhan Şen'den sağanak yağış uyarısı geldi. Bayramda yağmurun başlayacağı saati paylaşan Orhan Şen, İstanbul başta olmak üzere Bursa, İzmir ve Ankara için hava tahminlerini belirtti…

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahminlerini yayınladı. Hafta sonu ve Ramazan Bayramı sürecinde ülkenin bazı kısımlarında yağışlı bir hava hakim olacak. Sıcaklıkların ise 6 ila 10 derece arasında azalacağı tahmin ediliyor. Prof. Dr. Orhan Şen’de bayramın ilk gününde yağış olacağı uyarısında bulundu. İşte Bursa, Ankara, İzmir ve İstanbul’da civarlarında beklenen yağış ve hava durumu tahminleri…
Bölge bölge tahminler
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelere göre ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu, İç Ege, Doğu Akdeniz, Marmara’nın doğusu, Karadeniz ile İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun sağanak yağışlı, gök gürültülü olacağı belirtiliyor.
7 bölge için uyarı
Yağışların özellikle İç Anadolu’nun kuzeybatısı, İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri Yozgat, Tokat, Çorum ve Kırıkkale’de olması bekleniyor. Akşam vaktinden sonra Güneydoğu Anadolu’yla Elazığ ve Malatya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli şekilde bekleniyor.
Batı ve iç kesimlerde sıcaklık düşüyor
Doğa ve Orta Karadeniz kısımlarında sisli ve yer yer puslu, Güneydoğu kesimlerindeyse toz taşınımı bekleniyor. Sıcaklığınsa bu kesimlerde 3 ile 6 derece arasında azalacağı beklenen hava durumu tahminleri arasında.
Prof. Dr. Orhan Şen yağışların saatini verdi
Ramazan tatilinde sağanak yağmurların başlayacağı saati Orhan Şen paylaştı. İzmir kıyı bölgelerinden Antalya’ya kadar yağmur Pazartesi 10.00 ile 11.00 saatleri arasında başlar. İstanbul’da ise pazartesi akşam civarında başlayacak.

Bayramın ikinci ve üçüncü günü
Ramazan tatilinin ikinci gününde Batı Akdeniz, Kıyı Ege ve Marmara’nın kuzey batısı ile iç kesimlerde ve Orta Karadeniz’de yağış beklenmiyor. Daha çok parçalı bulutlu bir hava olacağı öngörülüyor. Diğer kesimlerde sağanak bir yağış bekleniyor. Güneydoğu Anadolu kesimlerinde sağanak yağış gök gürültüsüyle birlikte bekleniyor.
Bayramın son gününde Marmara batısı, Ege, Orta Karadeniz ile kıyı kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu ve Güney Doğu Anadolu parçalı bulut olacak. Diğer kesimlerde ise yağış bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü yağışlar ise Doğu Anadolu’nun doğusu, İç Anadolu’nun güneyi ve Akdeniz civarında kendini gösterecek. Hava sıcaklıkları da yağışlarla beraber yer yer mevsim normallerinin altına inecek.