865,76 TL, 1.084,55 TL ve 1.298,63 TL hesaplara yattı! Sorgula paranı al! Biraz önce açıklama geldi

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, her ay bulunduğu gibi bu ay da kurum doğrultusundan tasarlanmış olan yardım hizmetlerinin hesaplara aktarıldığını duyurdu. Yaşlılık aylığı amacıyla 835 milyon TL, engelli aylığı amacıyla ise 653 milyon TL tutarında ödeneğin ayrıldığını belirten Bakan Yanık, alakalı yardım hizmetlerinin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı.

Reklam
Reklam

865,76 TL, 1.084,55 TL ve 1.298,63 TL hesaplara yattı! Sorgula paranı al! Biraz önce açıklama geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, detaylı faktörler kapsamında engel hali meydana gelen yurttaşların nakdi anlamda mağduriyet yaşamalarını engellemek hedefi ile engelli aylığı hizmeti vermektedir. Söz hususu yardımdan yararlanılabilmesi amacıyla yüzde 40’ın üstünde engel seviyesine sahip olmak ve müracaat sahibinin hanesinde tespit edilen bireylerin aylık ortalama kazançlarının asgari ücretin 3’te 1’inden düşük olması gerekmektedir. 

Emekliler koşun! Başvuru yapana 5250 TL karşılıksız nakit para veriliyor, SGK SSK, BAĞ-KUR herkes alıyor!


Müjdeler üst üste geldi! Devletten kredi değil ödünç para yardımı! 10.000 TL anında alabilirsiniz!


Paralar PTT'den veriliyor! Başvuru yapmak yetiyor, hemen PTT'ye gidin!


Son dakika haberi vatandaşı mesut etti! PTT'den kefilsiz şartsız para müjdesi! Elden 5.000 TL veriyor





Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğrultusundan tasarlanmış olan engelli aylığı hizmetinin güncel tutarları şu şekilde belirlenmiştir:

·    Yüzde 40- 69 aralığında engelli olanlara: 865,76 TL

·    Yüzde 70’in üstünde engelli olanlara: 1.298,63 TL
 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yaşça büyük olan Aylığı 2022


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni dönemde de 65 yaş üstü vatandaşlara nakdi yardımlarda bulunmaktadır. Bu yardımlardan birisi de emekli aylığı almaya hak kazanamamış olan vatandaşlar amacıyla tasarlanmış olan ihtiyar aylığıdır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşlılık aylığı hizmetinden yararlanılabilmesi amacıyla alakalı müracaat sahibinin hanesinde tespit edilen bireylerin aylık ortalama kazancının asgari ücretin 3’te 1’inden düşük olması koşulunu koşmuştur. Bu koşulu gerçekleştiren gereksinim sahibi vatandaşlara her ay 1.084,55 TL tutarında maaş yatırılmaktadır. 


 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşça büyük olan Aylığı Hizmetlerine Nasıl Başvuru Yapılır?


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğrultusundan tasarlanmış olan yaşlılık aylığı ve engelli aylığı sosyal yardım modellerine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile Sosyal Hizmet Müdürlükleri aracılığı ile müracaat yapılmaktadır. Söz hususu kurumlara, kimlik kartları ile bizzat müracaat edilmesi zorunludur. 



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaşlılık ve engelli aylığı hizmetlerine oluşturulan müracaatların onaylanması durumunda, söz hususu yardım paraları PTT aracılığı ile hesaplara aktarılmaktadır. İlgili yardımlardan yararlanmaya hak kazanmış olan gereksinim sahibi yurttaşların kimlik kartları ile PTT şubelerine gitmeleri, nakdi yardımlara ulaşmaları amacıyla yeterlidir.