9 İlimizde okullar tatil edildi

TAKİP ET

Kar yağışı ve buna bağlı olarak oluşan olumsuz hava koşulları sebebiyle şuana kadar 9 ilimizde okullar tatil edildi.

Reklam
Reklam

Ülkemizde kış mevsiminin etkisi devam ederken, yurdun bir çok bölgesinde  hava koşulları olumsuz seyrediyor. 

9 İlimizde okullar tatil edildi
Kar yağışı ve buna bağlı olarak oluşan olumsuz hava koşulları sebebiyle şuana kadar 9 ilimizde okullar tatil edildi. İl Valilikleri yapmış oldukları duyurularda 11 Şubat günü okulların tatil edildiğini ve kamuda çalışan engelli ve hamilelerin bir gün süreyle idari izinli sayılacaklarını duyurdular.

NİĞDE 
Niğde'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 11 Şubat Cuma günü il genelinde okulların 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı.

AĞRI 
Ağrı'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada"İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı dolayısıyla; Ağrı il merkezinde, Eleşkirt, Hamur ve Taşlıçay ilçelerindeki tüm okullarda ve bağlı köy okullarında, 11 Şubat Cuma gününü kapsayacak şekilde eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelimiz de 11 Şubat Cuma gününü kapsayacak şekilde 1 gün süre ile idari izinli sayılacaktır"denildi.

ERZİNCAN 
Erzincan'da olumsuz hava koşulları nedeniyle 3 ilçedeki tüm okullarda yarın eğitime ara verildi. Erzincan Valisi Mehmet Makas, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tercan, Çayırlı ve Otlukbeli ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiğini belirtti.

KONYA
Konya’nın 16 ilçesinde olumsuz hava şartları ve buzlama sebebiyle 11 Şubat Cuma günü okullarda yüz yüze eğitime 1 gün süreyle ara verilerek, uzaktan eğitim kararı alındı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile olumsuz hava şartları ve buzlanma sebebiyle Beyşehir, Bozkır, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Karapınar, Sarayönü, Taşkent ve Yunak ilçelerinde yüz yüze eğitime 11 Şubat 2022 Cuma günü 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi. Açıklamada, bu ilçelerde eğitime uzaktan eğitim sistemi ile devam edileceği kaydedildi.

HAKKARİ
Hakkari Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle Valiliğimiz kararıyla Hakkari merkez ve Yüksekova ilçemizde 11 Şubat 2022 Cuma günü TAŞIMALI eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

KAYSERİ
Kayseri'de etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yağış sonrasında oluşan olumsuz hava koşulları nedeniyle Yahyalı ve Hacılar ilçesinde eğitime ara verilirken, İncesu'da ise taşımalı eğitime 1 gün ara verildi. 3 ilçede hamile ve engelli vatandaşlar da izinli sayılacak.

AKSARAY
Aksaray'da buzlanma nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı taşımalı eğitim kapsamındaki bütün okullarda eğitime 11 Şubat günü ara verildiği belirtildi.

NİĞDE
Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 11 Şubat Cuma günü il genelinde okulların 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı.

VAN
Van'ın Başkale ilçesinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İlçede olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli eğitim öğretime bir gün ara verildi.

 

kar tatili