9 yaşındaki Muhammet'i 1 yıldır odada kilitli tutan teyzenin ifadesi ortaya çıktı

TAKİP ET

Türkiye, Bursa'daki çöp evde 1 yıldır odada kilitli tutulan ve belediye ekiplerinin içler acısı halde bulduğu Muhammet'i konuşuyor. Teyzesi tarafından 1 yıldır odada kilitli tutulan Muhammet'in açlıktan bir deri bir kemik kaldığı hali görenleri gözyaşlarına boğmuştu. Küçük çocuğu odada kilitli tutan teyzenin ilk ifadesi ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Türkiye, Bursa’daki çöp evde 1 yıldır odada kilitli tutulan ve belediye ekiplerinin içler acısı halde bulduğu Muhammet’i konuşuyor. Teyzesi tarafından 1 yıldır odada kilitli tutulan Muhammet’in açlıktan bir deri bir kemik kaldığı hali görenleri gözyaşlarına boğmuştu. Küçük çocuğu odada kilitli tutan teyzenin ilk ifadesi ortaya çıktı. Belediye tarafından eve gönderilen temizlik ekipleri tarafından bir odada kilitli şekilde bulunan 9 yaşındaki Muhammet, hastanede tedavi altına alınmıştı. Türkiye’nin gündemine oturan olayla ilgili gözaltına alınan teyze Kamuran Pınar A.’nın ilk ifadesi ortaya çıktı. Kız kardeşinin çocuğu istemediğini söyleyen teyze, yeğenine kendisinin baktığını söyledi. İşte detaylar…

Bir Odada Kilitli Bulundu

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bir apartman dairesinde odada kilitli halde bulunan 9 yaşındaki Muhammet’in açlıktan bir deri bir zayıf kalmış hali görenlerin içini yaktı. Oturduğu evin kirasını ödemeyen Kamuran Pınar A.’nın evine gelen icra ekipleri işlemlerinin ardından evin kapısının kilidini değiştirdi. Çilingir çağırarak eve tekrar giren Kamuran Pınar A. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Evin tam bir çöp eve dönüştüğü ve çok kötü bir durumda olduğu görülürken Nilüfer Belediyesi tarafında n temizlenmesi için eve temizlik ekibi gönderildi. Eve gelen temizlik ekibi bir odanın kapısının kilitli olduğunu fark etti. Kilitli kapıyı kırarak içeri giren temizlik ekibi, içeride 9 yaşında bir çocukla karşılaştı.

Hastaneye Kaldırıldı

Küçük çocuğun 1 yıl kadar bir süredir odada kilitli kaldığını düşünen temizlik ekibi durumu hemen sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri çocuğa ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı ve hemen ardından ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk etti. Hastanede tedavi altına alınan küçük çocuğun açlıktan bir deri bir kemik kaldığı, tırnaklarının ve saçlarının uzadığı, vücudunda da yaralar olduğu görüldü. Hastanedeki tedavisi tamamlanan Cem Muhammet A., Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı. Küçük çocuğun teyzesi olduğu belirlenen Kamuran Pınar A. ise gözaltına alındı.

İfadesi Ortaya Çıktı

Kapısı kilitli odada baygın halde bulunan 9 yaşındaki Cem Muhammet A.’yı alıkoyduğu iddiasıyla gözaltına alınan teyze Kamuran Pınar A. ise emniyette susma hakkını kullandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından ‘Çocuğun kaçırılması ve alıkonulması’ suçundan adliyeye sevk edilen Kamuran Pınar A., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şahsın savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Teyze Kamuran Pınar A., savcılıkta verdiği ifadesinde, ‘Yeğenim annesi ile beraber kalıyordu. Annem öldükten sonra şehir dışında yaşayan kardeşim ile iletişim kurmaya çalıştım. Fakat annesi çocuğu istemedi. O yüzden çocuğu yanıma aldım. Annesi istemediği için yeğenime ben bakıyordum. Kardeşimin çocuğunu kabul etmesi için de zaman zaman iletişim kurup, ikna etmeye çalışıyordum.’ dedi.