AB, Putin ve Lavrov'un mal varlıkarını dondurdu!

TAKİP ET

Avrupa Birliği (AB) Rusya lideri Vladimir Putin ile Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov hakkında alınan yaptırım kararını duyurdu. Alınan kararda Putin ile Lavrov'un mal varlıklarının dondurulduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğu bölgesinde bulunan ayrılıkçı sözde yönetimlerin bağımsızlığını tanıması yönünde kararnameyi imzalamasının hemen ardından ABD ve Avrupa ülkelerinin yanı sıra Kanada, Japonya ve Avustralya'dan çeşitli yaptırım kararları geldi. Yaptırım kararlarına kulak asmayan Rusya ise Ukrayna'ya askeri müdahale düzenledi ve iki ülke arasındaki kriz savaşa dönüştü. 



Avrupa Birliği (AB) düzenlediği toplantı sonrası yapılan değerlendirmeler sonucunda Rusya lideri Vladimir Putin ile Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov hakkında yeni bir yaptırım kararı aldı. İlk olarak ayrılıkçı iki bölgenin bağımsızlığını tanıyan kararnameye onay veren Rusya Parlamentosu'nun alt kanadındaki Duma'nın 351 ayır üyesine kısıtlayıcı tedbirler getirilirken Rusya Putin ve Dışişleri Bakanı Lavrov'un mal varlıklarının dondurulması yönünde bir karara imza attı.



Putin'in yakın çevresindeki kişilerinden alınan son karar listesine dahil edildiği bildirilirken listenin en üst sırasında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Putin'in özel kalem müdürü Anton Vaino'un da olduğu öğrenildi.
 

avrupa birliği putin Sergey Lavrov mal varlıkları dondurma kararı