ABD, açıkladığı yüzde 7,5 enflasyon rakamıyla tarihi zirvesini yaşadı!

TAKİP ET

ABD'de Ocak ayı enflasyon rakamı yüzde 7,5 olarak açıklandı. Beklentilerin oldukça üzerinde açıklanan bu rakamla ülke enflasyonda tarihi zirvesini yaşadı.

Reklam
Reklam

ABD'de 2021 yılı Aralık ayında yüzde 7,3 olarak açıklanan enflasyonda Ocak ayı rakamı yüzde 7,5 olarak belirlendi. Enflasyonda son 40 yılın rekorunu kıran ABD, bu verilerle beklentilerin üzerinde bir durumun içerisine girdi.



Ekonomistler, genel olarak yüzde 7,2 olarak bir enflasyon verisinin geleceğini savunurlarken, yüzde 7,5 verisi beklenileninde çok üzerinden çıktı. Aylık bazda bakıldığında enflasyonun yüzde 0,6 olarak çıktığı görülürken bu verilere ilişkin beklenti yüzde 0,4 olarak gelebileceği söylenmişti.



FED FAİZ ARTIRIMINA GİDEBİLİR!

FED cephesi ise Mart ayında vadeli piyasalarda 25 baz puan gibi bir faiz artırımına gidebileceği değerlendirilirken konuyla ilgili bir açıklama yapan Franklin Templeton Fixed Income CIO'su Sonal Desai, piyasalara bu yılın ikinci yarısı için biraz iyimser olarak baktığını ve enflasyonun keskin bir şekilde gerilemesini beklediklerini söyledi.


 

abd enflasyon rakamları ocak ayı enflasyonu yüzde 7 5