ABD Başkanı Biden'dan Rusya'ya yeni yaptırım listesi!

TAKİP ET

ABD Başkanı Biden, Rusya'nın Donetsk ve Lugansk'ı tanıma kararı sonrası Ukrayna'ya yönelik işgal başlattığını öne sürdü ve alınan yaptırım kararlarına yenilerinin de eklendiğini duyurdu.

Reklam
Reklam

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krizle ilgili Beyaz Saray'dan bir açıklama yapan Başkan Joe Biden, Rusya'nın  Donetsk ve Lugansk'ı tanıma kararına ve ardından Ukrayna'ya karşı işgal başlatma hazırlığında olan Rusya'ya yeni yaptırımlar alma kararı aldığını açıkladı.



23 Şubat tarihinden itibaren Rusya’ya karşı uygulanacak olan yeni yaptırımların yürürlüğe gireceğini duyuran Başkan Biden, bu yaptırımların ise Rusya’nın kamu borcunu oldukça fazla etkileyeceğini söyledi. 2 Rus bankasına karşı engelleyici anlamda bazı tedbirlerin uygulanacağını belirten Biden, Rusya ile savaşmak gibi bir durumları olmadığını sadece Ukrayna'ya karşı yapılan bu eylemlere karşılık olarak yaptırımların ilk dilimini empoze ettiklerini kaydetti. Biden konuşmasının devamında Rusya gerginliğinin arttığı sürece de yaptırımları artırmaya devam edeceklerini söyledi.

 

abd rusya yaptırım joe biden yaptırım listesi