ABD'de Instagram hakkında soruşturma açıldı!

TAKİP ET

ABD'de Instagram'ın ve çatı şirket Meta'nın (Facebook) çocukları hedef alarak onlara karşı nasıl bir zarar niteliği taşımasına karşılık bir soruşturma başlatıldı.

Reklam
Reklam

New York, Massachusetts ve Nebraska eyaletleri, ortak bir karar doğrultusunda Instagram ve  Meta (Facebook) hakkında bir soruşturma başlattı. Soruşturmaya gerekçe olarak ise hem Instagram uygulamasının hem de Facebook uygulamasının çocuklara zarar verdiği gösterildi.


Başlatılan soruşturma hakkında konuşan New York Başsavcısı, adı geçen platformların son derece tehlikeli ve özellikle gençlerde fiziksel zararın yanı sıra zihinsel zarara da neden olduğunu söyledi.



Demokrat ve Cumhuriyetçi eyaletlerden oluşan gruplar tarafından başlatılan soruşturma kapsamında , her iki platformunda tüketici koruma yasalarını çiğnenip çiğnenmediklerinin belirlenmesi için bir araştırma yürütüyor. Soruşturmayı kamuoyuna duyuran Demokrat Partili Massachusetts eyaletinin Başsavcısı, hem Meta'nın hem de Instagram'ın gençler arasında depresyona, yeme bozukluklarına ve son derece tehlikeli olan intihara da yönlendirmeleri olduğunu bildiklerini ve bu sebeple platformların yasaları çiğnediği veya çiğnemediği yönünde ellerinde net bilgilerin olması gerektiğini belirtti.
 

ınstagram facebook abd soruşturma