ABD'de Omicron alarmı! 5 eyalette birden görüldü..

TAKİP ET

Koronavirüsün yeni ortaya çıkan Omicron adı verilen varyantı, ABD'e alarm zillerinin çalınmasına neden oldu. Son olarak 5 eyalette birden görülen Omictron vakaları endişe yarattı.

Reklam
Reklam

İlk Güney Afrika’da tespit edilen ve kısa sürede diğer ülkelere de yayılmaya başlayan koronavirüsün Omicron varyantı, ABD'de panik yaşanmasına neden oldu. Elde edilen son verilere göre varyantın ABD'de görüldüğü eyalet sayısının 5'e yükseldiği belirtildi.



Hawaii Sağlık Departmanının yaptığı bir açıklamada eyaletten hiç ayrılmamış bir kişide Omicron varyantının tespit edildiği duyurulurken O’ahu bölgesinde yaşayan kişinin, daha önce de koronavirüs salgınına yakalandığı ve varyantın enfeksiyonunun ise şuan kendisinde orta şiddette geçtiği bilgisi paylaşıldı.



Colorado Sağlık Departmanı yetkilileri ise dün geç saatlerde, Kaliforniya ve Minnesota eyaletleri sonrası ülkede görülen 3'üncü Omicron varyantının vakasını teyit etmiş, aşılarını olmuş bir kadının Güney Afrika'dan döndüğünde test sonucunun pozitif çıktığını açıklamıştı.

NEW YORK EYALETİNDE 5 VAKA

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği eyaletlerden bir olan New York’ta ise yetkililer, 5 Omicron varyantının bulaştığı vakaya rastladıklarını bildirirlerken Vali Kathy Hochul, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Long Island, Queens, Brooklyn ilçelerinde de yeni varyanta yakalanmış olan 5 hastanın tespit edildiğini kamuoyuna duyurdu.
 

abd Omicron varyantı 5 eyalet