ABD'den flaş haber: DEAŞ lideri el Kureyşi İdlib'de öldürüldü!

TAKİP ET

ABD Başkanı Joe Biden, dün gece yarısı İdlib'de düzenlenen bir operasyon sonrasında DAEŞ lideri Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'nin öldürüldüğünü açıkladı.

Reklam
Reklam

Suriye'nin İdlib kentinde ABD askerileri tarafından düzenlenen bir operasyonun detayları otaya çıktı. Söz konusu operasyona ilişkin bilgiler veren ABD Başkanı Joe Biden, DEAŞ'ın lideri Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'nin operasyonda etkisiz hale getirilerek öldürüldüğünü bildirdi.

Biden'ın yaptığı yazılı açıklamada, kendisinin verdiği bir emirle ABD Merkez Komutanlığı kontrolünde olan Özel Harekat Kuvvetlerinin  gece geç saatlerde Suriye'nin kuzeybatısında bulunan İdlib kentine bağlı Atme kasabasında bir hava operasyonu yapıldığı ve yapılan operasyonda ise DEAŞ terör örgütünün lideri olarak bulunan Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi etkisiz hale getirilerek öldürüldüğünü duyurdu.


ABD askerleri tarafından düzenlenen operasyonda  aralarında kadın ve çocuklarında olduğu 13 kişi hayatını kaybederken operasyonun TSİ 00.30 sıralarında başladığı öğrenildi.


ABD'nin bir önceki başkanı Donald Trump ise 2019 yılının Ekim ayında DEAŞ’ın eski lideri Ebubekir El Bağdadi'nin ABD ordusu tarafında  düzenlenen bir operasyonda tünel içinde sıkıştırıldığı sırada üzerindeki intihar yeleğini patlatarak intihar ettiğini açıklamıştı.


 

deaş lideri Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi abd operasyon joe biden