ABD enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 2021 Kasım ayı ABD enflasyon oranı kaç?

TAKİP ET

Amerika Birleşik Devletleri, 2021 Kasım ayı enflasyon verileri ile geçtiğimiz Ekim ayında ülkede görülen enflasyon oranlarının ne kadar olduğunun duyurusunu yapacak. FED tarafından alınan kararlara doğrudan bir etkisi olacak olan bu açıklama için bütün gözler Amerika 'ya çevrilmiş durumdadır. ABD enflasyon oranları saat kaçta ve ne zaman açıklanacak? işte detaylar..

Reklam
Reklam

Amerika Birleşik Devletleri tarafından açıklanacak olan enflasyon verileri hem ülke genelini kapsıyor hem de gelişmekte olan ülkeleri de yakından ilgilendiriyor. Olası bir durumda enflasyon oranlarının yüksek çıkması sonucunda Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası olan FED ise faiz artışı yoluna gidebilir. Bu durumda hem varlık alımlarının azalacağı hem de doların çok daha fazla değer kazanacağı anlamına gelmektedir. 
Sonuç olarak emtiadan, kripto paraya, döviz kurlarından, ürünlere kadar pek çok kalemi yakından ilgilendiren bu enflasyon oranı için yapılacak olan açıklama ise büyük bi merak ile beklenmektedir.

Amerika Birleşik Devletleri enflasyon oranlarını ne zaman ve saat kaçta açıklayacak?
2021 yılı Kasım ayı Amerika Birleşik Devletleri enflasyon oranı verileri, 10 Aralık 2021 Cuma gününde kamuoyu ile paylaşılaccaktır. Enflasyon oranlarının beklenenin üstünde olması halinde gözler bu sefer de FED tarafında alınacak olan faiz kararlarına çevrilecek. FED tarafından yapılacak olan faiz artışları ise Amerikan dolarının değer kazanmasına katkı sağlayacaktır. Ayrıca, varlık alımlarının da azaltılması açıklamasının yapılması ile birlikte altının onsunda da ciddi oaranlarda değişimler meydana gelecektir. Şu an için Amerika Birleşik Devletleri tarafından yapılacak olan enflasyon verilerinin saat kaçta açıklanacağı bilgisi ise henüz kesin değildir.

abdmerkezbankası ABD ABD enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? FED dolar