ABD'li basketbolcu Rusya'da 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı

TAKİP ET

Rusya'da yargılanan ABD'li basketbolcu Brittney Griner uyuşturucu madde bulundurmak suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Basketbolcunun aldığı hapis cezası sonrasında ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken bir açıklama yaparak Rusya'da adaletsizliğin daha da arttığını söyledi.

Reklam
Reklam

Rusya'da, uyuşturucu bulundurmak suçundan yargılanan ABD'li basketbolcu Brittney Griner mahkeme tarafından 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

RUS MAHKEMESİ GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMADI

Şubat ayında uyuşturucu madde ile yakalanan ve gözaltına alınan ABD'li basketbolcu Brittney Griner’in davası Rusya'nın Moskova bölgesinde bulunan Himki Mahkemesi'nde görüldü. Mahkemeye veriyor yasadışı uyuşturucu maddeleri hukuka aykırı şekilde bulundurduğuna Hükmettiği basketbolcuyu 9 yıl hapis ve 1 milyon ruble yani Yaklaşık 16 milyon dolar para cezasına çarptırdı.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Rusya ve ABD arasında aralarında basketbolcunun da bulunduğu çeşitli tutukluların değişimine yönelik görüşmeler olduğu öne sürülmüştü. 27 Temmuz tarihinde açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Rusya'da tutuklu bulunan Griner ve ABD’li Paul Whelan’ın iadesi için Moskova'ya teklif hazırladıklarını söylemişti.