ABD, öğretmenlerinin silah taşımasına izin verdi! Büyük tepki geldi

TAKİP ET

ABD Ohio eyaleti, 24 saatlik bir eğitimin ardından öğretmenlerine silah taşıma izni veren kanunu yürürlüğe soktu. İşte detaylar…

Reklam
Reklam

ABD’nin Ohio eyaletinde öğretmenlerin 24 saat süren bir eğitimle silah taşımalarına izin veren tasarı kabul edildi. Vali Mike DeWine söz konusu tasarıyı imzaladı.

Vali DeWine, Ohio’nun yerel radyosu WFMJ’ye açıklamasında okullarda artan silahlı saldırılara karşı bir önlemin gerektiğini söyledi, “Okullarda bir polis bulundurmak en iyisi, ancak her okulun buna imkanı bulunmayabilir” ifadelerine yer verdi.

Karar tepki topladı

Ohio Eğitim Derneği ile Ohio Öğretmenler Federasyonu ise açıklamalarında yeterli eğitim olmadan okullara silah sokulacağını ve öğrencilerin de daha az güvende olacaklarını söylerken, bu yasayla alakalı “Tehlikeli ve sorumsuzca” ifadelerini kullandı.



Yeni yasa “Meclis tasarısı 99” olarak biliniyor. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğretmenler yaklaşık olarak 24 saatlik bir eğitimden geçtikten sonra silah taşıyabilecekler.

ABD’nin 28 eyaletinde, okul yönetiminin de onayı dahilinde gizli biçimde taşıma ruhsatı olan öğretmenlerin silahlarını okula getirmesine izin verilmekte.