ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi Tayvan'dan ayrıldı

TAKİP ET

Çin ve Tayvan arasında gerilim tırmanırken ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin yaptığı ziyaretin yankıları sürüyor. Tayvan ve Çin arasında krize sebep olan ziyaret sona erdi. ABD temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi sessiz sedasız ülkeden ayrıldı.

Reklam
Reklam

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'a ziyarette bulunacağını açıklanması sonrasında Çin ve Tayvan arasında büyük bir kriz yaşanmıştı. Dünya Kamuoyu bu ziyarete ve sonrasında yaşanabilecek olanlara kilitlenirken ziyaret Dün gerçekleşti. Tayvan'da çeşitli temaslarda bulunan Pelosi ise görüşmeleri sona erdikten sonra sessiz sedasız ülkeden ayrıldı.

İKİ ÜLKE SAVAŞIN EŞİĞİNE GELDİ

Çin ve Tayvan arasında ABD temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ziyareti nedeniyle kriz başlamıştı. İki ülke kriz sonrasında sınırlarına adeta asker ve mühimmat yağarken ziyaret Dün gerçekleşti. Dünya siyaseti de bu ziyareti odaklandı. Çin'in tepki göstermesine rağmen yapılan Ziyaretin sonucu da merak konusu oldu.

SESSİZ SEDASIZ ÜLKEDEN AYRILDI

Tayvan ve Çin arasında krize sebep olan ziyaret Dün gerçekleşti. Pelosi'nin Uçağı Tayvan’a iniş yaptı ve ülke tarafından da coşkuyla karşılandı. Tayvan'da gerçekleştirdiği temaslarını tamamlayan Pelosi daha sonra sessiz sedasız ülkeden ayrılarak ABD'ye hareket etti. Ziyarete ilgili henüz 2 ülkeden de bir açıklama yapılmadı.