ABD Türkiye ve Suriye ilişkilerinin normalleşmesine karşı

TAKİP ET

Türkiye ve Suriye arasında son dönemlerde ilişkilerin normalleştirilmesi sinyalleri verilirken ABD yönetiminden bu duruma tepki geldi. ABD, Hem Türkiye'nin hem de diğer ülkelerin Suriye ile olan ilişkilerini normalleştirilmesi ne Tepki göstererek Esad rejiminin 10 yılda Suriye halkına karşı işlediği suçları hatırlattı.

Reklam
Reklam

Türkiye'den son günlerde Suriye'de Beşar Esad yönetimi ile ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik gelen sinyaller ABD’yi rahatsız etti. Hem Türkiye'nin hem de diğer ülkelerin Suriye ile ilişkilerini normalleştirilmesi ne karşı olduklarını belirten ABD yönetimi, "Hükümetleri Esad rejiminin son 10 yılda Suriye halkına karşı işlediği suçları çok dikkatli şekilde düşünmeye çağırıyoruz" dedi.

TÜRKİYE NORMALLEŞME SİNYALLERİ VERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de Ankara yönetiminden Suriye ile ilişkileri normalleştirme sinyalleri gelmişti. Hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de ki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu benzer açıklamalar yaparken Türkiye'nin Suriye ile diyalog için herhangi bir ön şartı olmadığı vurgulanmıştı. Ancak Türkiye'nin normalleşme isteği ABD'de rahatsızlık yarattı.

ABD NORMALLEŞME SİNYALLERİNDEN RAHATSIZ

Türkiye ve Suriye ilişkilerinin normalleşme sinyallerine karşı bir süredir sessiz olan abd'den ilk açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü yardımcısı Wanted Patel bu konuda yaptığı açıklamada Türkiye'nin ya da diğer ülkelerin Suriye ile ilişkilerini normalleştirilmesine karşı olduklarını dile getirdi. Patel açıklamasının devamında ise "Hükümetleri Esad rejiminin son 10 yılda Suriye halkına karşı işlediği suçları çok dikkatli şekilde düşünmeye çağırıyoruz" dedi.