ABD Türkiye'ye kapıları kapattı: Flaş F-35 açıklaması

TAKİP ET

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine veto vermesi ABD'yi kızdırdı. ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Adam Smith, Bugün yaptığı açıklamada Türkiye'nin onay vermesi halinde bile F35 programına dönmesinin mümkün olmayacağını söyledi.

Reklam
Reklam

ABD, Türkiye'yi Rusya'dan aldığı savunma sistemlerini gerekçe göstererek ortak olduğu F 35 programından tek taraflı olarak çıkarmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise resmi olarak bir açıklama yapılmasa da Finlandiya ve İsveç için NATO üyeliğine Türkiye'nin onay vermesi halinde F35 programına yeniden dönebileceği konusunda güvence verilmişti.
 

Kapıları kapattı

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Adam Smith Bugün savunma sanayi yazarları ile bir araya geldi. Konu ile ilgili görüşleri sorulan Smith, Gazetecilere verdiği demeçte Türkiye'nin F-35 programına geri dönemeyeceğini söyledi. Smith, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay vermesi halinde bile programa tekrar kabul edilmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.
 

Mesele cezalandırmak değil

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Adam Smith, Türkiye'nin Rus silah sistemlerinin satın alması nedeni ile cezalandırılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek S-400 ile F-35'in aynı yerde bulunmasının kritik bilgilerin Ruslar'ın eline geçmesi ihtimali doğurduğunu söyledi. Bu nedenle de Türkiye'ye F-35 verilmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.