Abdulkadir Selvi AK Parti kulislerinde konuşulan erken seçim tarihini verdi

TAKİP ET

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi önceki gün Kaleme aldığı yazısında Meclisi'nin 1 Ekim'den önce erken toplantıya çağrılması halinde Erken seçim kararı alınabileceğini yazmıştı. Erken seçim beklentisinin AK Parti kulislerinde olmadığını belirten Abdülkadir Selvi, en fazla 14 Mayıs tarihine çekilmiş bir Erken seçim olabileceğini iddia etti.

Reklam
Reklam

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi Erken seçim konusunda kulislerde dolaşan bilgileri köşe yazısında okuyucularıyla paylaştı. Önceki gün bu konuda bir köşe yazısı kaleme alan Abdülkadir Selvi, AK Parti milletvekillerinin seçim tahmini anlatmıştı. Meclisin 1 Ekim'den önce erken toplantıya çağrılması halinde Erken seçim kararı alınabileceğini söyleyen Abdülkadir Selvi, Erken seçim talebinde olan bazı AK Parti milletvekillerinin gerekçelerini de köşe yazısında anlatmıştı. Ancak Abdülkadir Selvi bugün Kaleme aldığı yazısında erken seçimin söz konusu olmadığını iddia etti.

Erken seçim yok

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugün Kaleme aldığı köşe yazısında hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hem de Devlet Bahçeli'nin Erken seçim olmayacağı yönünde ifadelerine yer verdi. Bu açıklamalar sonrasında Erken seçim iddiasında bulunmanın doğru olmadığını belirten Abdülkadir Selvi, seçim gündemi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplamasının bir anlamı olması gerektiğini dile getirdi. Abdülkadir Selvi Bunun iki ihtimali olacağını belirterek “1- Erdoğan nabız yokluyor. 2- Seçim hazırlıklarına önceden başladı.” dedi.

Erken seçim 14 Mayıs tarihinde olabilir

Köşe yazısında AK Parti kulislerinde ne edindiği bilgilere de yer veren Abdülkadir Selvi, erken seçime ilişkin bir hava olmadığını söyledi. Seçimlere bazı gerekçeler nedeniyle 1 ay önce gidilebileceğini belirten Abdülkadir Selvi, özellikle LGS Sınavı, üniversite sınavları, Kurban Bayramı nedeniyle Haziran ayının yoğun olması sebebiyle seçimin 14 Mayıs tarihinde yapılabileceğini söyledi.