Abone kaybeden Netflix reklam destekli paket alanların tam içeriğe ulaşamayacağını açıkladı

TAKİP ET

Hala en büyük yayın platformu olmasına rağmen, Netflix şu anda zor bir noktada. Bugün, son rakamlar Netflix'in abonelerinin ne kadar kötü durumda olduğunu ortaya koyuyor. Tüm bunlar yaşanırken, şirket ayrıca reklam destekli katmanının tam kataloğa erişimi olmayacağını da doğruladı.

Reklam
Reklam

Netflix, şirketin reklam modelini benimsemeyeceğini söylediği yıllardan sonra, 2023'ün başlarında reklam destekli bir abonelik katmanı başlatmayı planlıyor. Ve bu yeni abonelik daha uygun fiyatlı olacak olsa da, içerikten de yoksun olacak.

REKLAM DESTEKLİ PAKET İÇERİKTEN YOKSUN OLACAK

Son tarih, reklam destekli katmanın Netflix Orijinallerine tam erişime sahip olacağını, ancak lisanslı içeriğin vurulabileceğini veya kaçırılabileceğini bildiriyor. Netflix'in Baş İçerik Sorumlusu Ted Sarandos şöyle açıklıyor:

Bugün, insanların Netflix'te izlediklerinin büyük çoğunluğunu reklam destekli katmana dahil edebiliriz. Olmayan bazı şeyler var ve stüdyolarla görüşme halindeyiz, ancak ürünü bugün piyasaya sürseydik, reklam katmanındaki üyeler harika bir deneyim yaşardı. Bazı ek içerikleri temizleyeceğiz, ancak kesinlikle hepsini değil, ancak bunun işletme için önemli bir engel olduğunu düşünmüyoruz.

DAHA UCUZ ABONELİK SINIRLI İÇERİK

Daha uygun fiyatlı planlarda belirli içeriğe erişimi sınırlama fikri tam olarak yeni bir fikir değil. HBO Max, daha ucuz abonelikleri nedeniyle geçen yıl aynı gün film prömiyerlerine erişimi de sınırladı, ancak bir akış kataloğuna normal katılımları kesmek, daha ucuz plana kaydolmanın kesinlikle büyük bir dezavantajı.

Bu haber aynı zamanda Netflix'in 2022'nin ikinci çeyreğinde 1,3 milyondan fazla abonenin yalnızca Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da hizmeti bıraktığını, önceki çeyrekte kaybedilen hizmetin iki katı olduğunu doğrulamasıyla geliyor. Bu, Netflix'in Paramount+, HBO Max ve Disney+ ile rekabetinin devam eden büyümesinin ortasında, The Verge'in işaret ettiği gibi son aylarda milyonlarca yeni abone gördü. Aynı zamanda Netflix fiyatları yükseltmeye ve şifre paylaşımını engellemeye devam ettikçe geliyor.